10 Instagram фитнес модели, които ще ви вдъхновят.

10 Instagram фитнес модели, които ще ви вдъхновят.
7 май 2019

Фитнесът е гореща тема в момента. Хората се възхищават на горещи фитнес модели и се стремят да подражават на техните фигури. Те виждат колко щастливи изглеждат тези фитнес модели и осъзнават, че те също биха искали да загубят няколко килограма и да се чувстват добре.

През 80-те и 90-те години можехте да се измъкнете с гледането на няколко видеоклипа за упражнения и да тренирате пред вашия телевизор. Оттогава светът е изминал дълъг път и имаме ново поколение фитнес модели от Instagram, които показват на света как можете да живеете по здравословен начин на живот, навсякъде.

Instagram сега е място за фитнес модели и инструктори, много от които имат невероятно количество последователи. Основната причина за важността на Instagram обаче не е образът. Фитнес моделите са на платформата, защото им дава лесен начин да достигнат до своите последователи, които могат да насърчават и да изпълняват своите собствени фитнес цели.

Това може да бъде толкова просто, колкото да споделите снимка на здравословна закуска, с надпис, споделящ рецептата. Това може да бъде видеоурок за това как да се извърши определено упражнение. Или може да бъде преди и след даден период на тренировки и диети, за да мотивира хората да отслабнат.

Някои от фитнес моделите на Instagram са повече „фитнес“, докато други са по-скоро „модели“, които обичат да показват своите секси и здрави тела. Общата характеристика е, че всичките 10 от тези Instagram фитнес модели са изключително популярни, като имат поне четири милиона последователи.

Можете също така да погледнете нашия скорошен списък от 20 водещи Instagram модела, които искате да следвате. Много от тези млади дами (и няколко мъже) също са добре известни с тяхната фитнес фигура и са също така модели на бански.

Ето списък на топ 10 Instagram фитнес модели
1. Sommer Ray - @sommerray
2. Мишел Левин - @michelle_lewin
3. Jen Selter - @jenselter
4. Ана Чери - @anacheri
5. Анлела Сагра - @anllela_sagra
6. Kayla Itines - @kayla_Itsines
7. Джулия Гилас - @juliagilas38
8. Улис-младши - @ulissesworld
9. Ева Андреса - @eva_andressa
10. Изабел Гуларт - @izabelgoulart

1. Sommer Ray - @sommerray

hranitelni-dobavki

21-годишнata Сомер Рей е от Колорадо, САЩ. Тя е сравнително нова във фитнеса, като започна да публикува своите снимки и видеоматериали през септември 2016 г. Тя се превърна в суперзвезда на Instagram за кратко време.

Тя идва от прилично семейство - и двамата родители са били конкурентни културисти. Това означава, че семейството редовно пътува, за да се състезава във фитнес шоута.

В крайна сметка семейството се установява в Лон Три, Колорадо. През 2012 г., на 15-годишна възраст, Сомър решава да следва семейната традиция и започва да вдига тежести. След година нейното тяло показва ползите от редовните тренировки. Тя започва да се състезава в регионални шампионати за бикини състезателки.

Тя започва да се радва на успех през 2015 г. През същата година Сомър печели титлите „Бикини тийн” и „Бикини клас Д” на държавното първенство на Колорадо. Тя също така е на 16-то място в националното на САЩ.

Сомър започва да документира фитнес пътуването си в Instagram през 2016 г., като публикува снимки и видеоклипове на нейния начин на живот и тренировки. Обществото по културизъм отговаря на нейните постове, като я последва.

Тя продължава това през 2017 г., като нейните номера я тласкаха да стане най-популярният фитнес модел в Instagram.

Тя също така управлява канал в YouTube, където споделя влог от фитнеса си.

2. Michelle Lewin - @michelle_lewin

hranitelni-dobavki-snc.bg

Мишел Леуин е един от най-известните фитнес модели на Instagram в този списък. Мишел е родена през 1986 г. в Маракай, Венецуела. Тя е модел на Playboy.

Тя започва кариерата си на модния подиум, но решава да премине към бикини, по предложение на приятел.

Обича фитнес залата, така че решава да прекарва времето си там, извайвайки тялото си. 

В този момент тя открива, че заявките за снимки започват да пристигат от фитнес списания и компании за хранителни добавки.

Тя влиза в различни IFBB и NPC състезания през 2013 и 2014, спечелвайки NPC Fort Lauderdale Cup през 2013 г. и на второ място в националното първенство.

Нейните тренировки са от решаващо значение за нея, както и здравословната диета. Тя счита, че най-важните упражнения са спринтове, напади и странични повдигания за рамо. Тя вярва в тренировките с висока интензивност, които ви карат да се потите много.

Тя споделя снимките на тренировките си в Instagram, надявайки се да мотивира други жени да отслабнат и да подобрят нивото си на фитнес. Тя също така споделя видеоклипове на упражненията си в канала си в YouTube.

3. Jen Selter - @jenselter

hranitelni-dobavki-snc.bg

Джен Селтер е 24-годишна американка, най-известна със своето тяло и цялостното присъствие в социалните медии.

Тя е родена в Лонг Айлънд, Ню Йорк през 1993 г. Тя е израснала, вярвайки в значението на активния начин на живот. Тя започва да работи на 15-годишна възраст и след няколко години тя вече има добре изваяно тяло, със стегнат корем и глутеуси.

Джен работи на две работни места на непълно работно време, докато е в училище. Един ден, докато тренира във фитнес залата, публикува онлайн своя снимка, облечена в бикини. Снимката става viral и Джен придобива слава за една нощ.

Оттогава тя продължава да работи и изгражда силно присъствие в социалните медии, споделяйки снимки и видеоклипове на своя начин на живот.

Тя се появява в телевизионни предавания като фитнес треньор, давайки уроци на зрителите.

В резултат на успеха й, тя е направила множество договори за публични изяви. Издала е книги и фитнес видеоклипове. Някои от компаниите, с които работи, включват Circus Fitness, Nike, Lululemon и New Balance. Тя е подписала с The Legacy Agency.

4. Ana Cheri - @anacheri

hranitelni-dobavki-snc.bg

31-годишната Ана Шери е родена в южна Калифорния. Тя има индиански, латино и кавказки произход.

В някои отношения кариерата й е противоположна на по-голямата част от хората в този списък. Докато повечето хора първо печелят фитнес слава и след това избират да споделят своето фитнес пътуване в Instagram, Ана започва като непознато момиче да публикува снимки и фитнес съвети.

Нейните постове бяха популярни, а имейлът - затрупан.

В резултат на успеха си в Instagram, местните марки в Калифорния започват със своите предложения за кариера. Тя също така успява да утвърди своята позиция в национални марки. Тя се появява в плакати и брошури за компании като Punch Magazine и Toyo Tyres, както и реклами за FOX Racing и Long Beach Grand Prix D1.

Тя е избрана да бъде Playmay на Playmate Октомври 2015 - един от последните напълно голи Playmates.

Скоро след това Chive я нарече „Новата кралица на Instagram“.

Въпреки това, здравето и фитнеса са също толкова важни за Ана, колкото и кариерата на модел. Тя е била рекламно лице на добавките на Shredz. Тя е включена в няколко списания за фитнес, като „Музикални и фитнес списания“.

Неотдавна Ана отваря нова фитнес зала в Санта Ана, наречена „Be more athletics“.

5. Anllela Sagra - @anllela_sagra

hranitelni-dobavki-snc.bg

Анлела Сагра е 24-годишен колумбийски фитнес модел и културистка.

Започва работа като модел. По това време съзнателно се поддържа по-слаба, тъй като това е предпочитаният образ на тялото тогава, а не мускулеста физика.

Един ден тя се срещнала с персонален треньор във фитнеса, който променил нейните възгледи за живота. Тя придобива интерес към фитнеса, научава за човешкото тяло и приема нови методи на тренировка. Особено се наслаждава на теглото си.

Нейната промяна в интересите (и мускулите, които е изградила като резултат) я премества от традиционните модели. Тя влиза в бикини състезание и завъшва на трето място.

В резултат на това тя прави съзнателна промяна на кариерата си и отива в света на фитнеса.

Тя е изградила огромна армия от последователи в Instagram, споделяйки напредъка си с тях и давайки им съвети.

Смята се, че Анлела е спечелила $ 800,000 доход през 2017 г. от снимки, тренировки и спонсорираните от Instagram постове.

6. Kayla Itsines - @kayla_Itsines

hranitelni-dobavki-snc.bg

Кайла Итсинес е 26-годишен персонален треньор, автор и предприемач от Южна Австралия. Time Magazine я наричат един от 30-те най-влиятелни хора в интернет по време на март 2016 година. Тя е още по-популярна във Facebook от Instagram - с 16 милиона последователи.

Кайла вероятно е най-известна с нейните Бикини тренировки за тяло (#BBG), които са поредица от електронни книги, осигуряващи кратки аеробни упражнения и планове за хранене. Тя също така пуска едно от най-успешните фитнес приложения - Пот с Кайла.

Кайла не е особено спортна натура като дете, но започва да тренира в средата на тийнейджъриските си години. Тя се наслаждава на тренировките си толкова много, че промениня плановете си за кариера и става личен треньор.

В първите си дни на работа в фитнес залата в Аделаида тя забеляза, че машините не са помогнали на клиентите. Затова тя създава аеробни съчетания, които стават популярни.

Тя изнася лекции на студентите по въпроси, свързани с храненето и моли своите ученици да предоставят снимки преди и след хранителния режим. По предложение на братовчедка тя организира снимките в Instagram.

След няколко месеца тя има стотици хиляди последователи и хората започват да я питат за съвети за фитнес и хранене.

Това довежда до създаването на нейните Бикини Body Guides и разширяването на нейното онлайн присъствие. Във всичките социални мрежи тя е суперзвезда.

7. Julia Gilas - @juliagilas

hranitelni-dobavki-snc.bg

Джулия Гилас е личен треньор и фитнес модел, родена в Украйна. Тя се премества в САЩ през 2009 г., когато е на 24 години, за да преследва мечтата си да бъде модел и впоследствие придобива американско гражданство.

Тя се превръща в модел и започва да се наслаждава на този начин на живот, включително и на дълги пътувания. Въпреки това, тя установява, че при продължително пътуване е лесно да се пренебрегва здравето и храненето.

Джулия решава, че трябва да промени живота си. Тя прави съзнателно усилие да води здравословен начин на живот. В този момент, тя решава да се премести при фитнес моделите.

Докато все още пътува по света за снимки, тя го прави със мисълта за здраве и фитнес. Тя е изградила своя профил в Instagram и споделя своите фитнес тренировки и идеи за здравословно хранене със своите последователи.

8. Ulisses Jr - @ulissesworld

hranitelni-dobavki.bg

Тъй като културизмът някога е бил смятан за мъжки спорт, учудващо е, че Улисес е единственият мъжки фитнес модел на Instagram в този списък.

Роденият в Ню Йорк Улисес проявява силен интерес към фитнеса, дори като ученик. Той тренира американски футбол и лека атлетика.

Той, обаче, е бил един от най-малките в неговата възрастова група. Решава, че най-добрият начин да компенсира това е да тренира във фитнеса.

Когато станал на 19, Улесис е решил, че има бъдеще в бодибилдинга. Той полага сериозни усилия в тренировките. В един момент той стига плато и решава, че за да напредва, ще трябва подобри и храненето си.

Продължава да се занимава с бодибилдинг, придобивайки „запазена марка 8“. Започва да участва в състезания, наслаждавайки се, че може да покаже физиката си. Той посещава училищата с момчетата The City Gym Boys като фитнес модел.

Първият му значителен успех идва в победата на 2000 Platinum Classic NYC. Това е само началото, той има поредица от победи в културизма, включително Световното първенство в Лас Вегас Pro (1-во, Pro Division) през 2010 и 2013 година.

През 2013 г. той промени кариерата си и стана треньор, помагайки на другите да постигнат мечтите си за подиума.

9. Eva Andressa - @eva_andressa

hranitelni-dobavki-snc.bg

Ева Андреса е израснала в Пайн Орех, Куритиба, Бразилия. Тя смята себе си за кльощаво момиче в тийнейджърските си години и се опитва да подобри фигурата си. Въпреки че тренира известно време във фитнеса, тя се отказала от подкрепата на личен треньор, както и самите тренировки след време.

В крайна сметка се запознава със своя бъдещ съпруг, Джардел Барос, който е атлет. Това вдъхновява Ева да се върне към тренировките си.

Тя излиза на първото си състезание на 21 годишна възраст - Бразилската NABBA Bravo Cup и получава наградата за фигура.

На следващата година тя печели шампионата на NABBA от 2006 година.

Тя продължава да печели по-престижни изяви през следващите няколко години.

След поредица от успешни състезания през 2009 г., Ева се „пенсионира” от състезанията, променяйки кариерата си като фитнес модел.

Тя също се превръща в медийно чудо- появяващо се по телевизията и в многобройни световни списания. Тя продължава тази ''експозиция'' и със своя успешен Instagram профил.

10. Izabel Goulart - @izabelgoulart

hranitelni-dobavki.bg

Изабел Гуларт е 33-годишен бразилски модел, който се интересува от фитнес и здравословен начин на живот.

Тя се е появявала на много подиуми, въпреки че е имала неизправност в първото си шоу, когато токчетата и' се отварят. Тя участв през 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 и 2016 във Виктория Сикрет Шоус.

През 2011 година се появява в списание като рекламира бански костюм, благодарение на интереса си към фитнеса.

Известна е, че провежда интензивни тренировки - от бокс до Пилатес - и ги споделя в постовете си в Instagram. Тя използва хаштега #BodybyIza всеки път, когато споделя изтощителните си фитнес занимания. „Здравето е едно от най-големите съкровища, които имаме в живота и винаги е било моят приоритет, казва Изабел.

Sport Nutrion Center

 

 

 

Не е нужно да сте заключени, за да се възползвате от тренировка в стил затвор! Тренирайте навсякъде и по всяко време безплатно, като използвате само тялото си. Ето десетте най-добри затворнически тренировки.

прочети още

Вероятно никое движение за тренировка с тежести не е било по-голяма част от тренировъчната рутина на всеки от клякането с щанга. Наричан е „Кралят на упражненията“ с добра причина. Ще ви бъде трудно да намерите по-продуктивно движение за цялото тяло за изграждане както на обща сила, така и на по-големи, по-мускулести крака от клека. Нека да разгледаме разликите между двата най-често срещани варианта на заден клек.

прочети още

10 от най-добрите упражнения за корем, които можете да правите навсякъде. Започнете да изграждате видима коремна преса: не се изисква фитнес зала!

прочети още

За пичовете тестостеронът е свещеният граал на хормоните - това е, което буквално ни прави мъже. Дава ни сила, самочувствие, потентност. Често наричан „мъжки полов хормон“, тестостеронът води до увеличаване на мускулната маса, костната плътност, окосмяването по тялото и променя тембъра на гласа ви, когато преминавате през пубертета. Тестостеронът също така регулира важни функции като полово влечение, мускулна и костна маса, мускулна сила, разпределение на мазнините и производство на червени кръвни клетки.

прочети още

Топ 4 тренировъчни сплита от Кристиан Тибодо. Кой е най-добрият тренировъчен сплит? Как да организирате тренировките?

прочети още

Протеин,креатин,глутамин,аминокиселини,БЦАА,л-карнитин,фет бърнър,азотен бустер,тестостерон,хормон,витамини,минерали,билкови екстракти,сексуални стимуланти.

прочети още

Това беше основната Heavy Duty тренировка, състояща се от четири до пет серии за мускулна група и разпределена в две тренировки.

прочети още

Фитнес добавки от SNC за покачване на мускулна маса, изгаряне на мазнини и отслабване, енергия, издръжливост, сексуални стимуланти.

прочети още

Тренировъчният сплит бутане-дърпане-крака е един от най-добрите методи за тренировка, подходящ както за покачване на мускулна маса, така и за отслабване.

прочети още

Креатинът е хранителна добавка за подобряване на представянето във фитнес залата. Не само че е най-ефективната, но е и най-проучваната добавка на пазара и това гарантира нейната безопасност.

прочети още

Протеиновият шейк и кафето са две любими на мнозина фитнес-ентусиасти напитки и тяхната комбинация е невероятна.

прочети още

Запознайте се с Тами Хемброу - инстаграм звезда, модел и рекламно лице на хранителни добавки от Австралия.

прочети още

Запознайте се с красивата фитнес дама и шампионка в категория ''дупе''.

прочети още

Вики Джъстиз (Vicky Justiz) е фитнес модел, youtube звезда, вдъхновение за хиляди жени по света за здравословен начин на живот и употреба на хранителни добавки.

прочети още

Храни се като пещерен човек - палеолитна диета и фитнес.

прочети още

Яйцата, които се консумират по този начин, са с 45% по-ефективни при увеличаване на протеиновия синтез.

прочети още

Ако не можеш да се измъкнеш от улична схватка, трябва да можеш да се защитиш от нападателя. Треньорът по бокс Сам Колона и златният олимпийски медалист в средна категория Андре Уорд ти спасяват задника.

прочети още

Кардио сутрин на гладно - най-доброто време?

прочети още

Кое време за протеин е най-удачно - преди фитнес или след? Или и двете?

прочети още

Смяна на броя повторения при тренировка на бицепса може да внесе нов тренировъчен стимул и да доведе до бърз растеж.

прочети още

Арнолд Шварценегер - културист, филмова звезда, политик, филантроп, фитнес идол на поколения.

прочети още

Магнезият - необходима хранителна добавка за фитнеса.

прочети още

Знаете ли колко протеин ви трябва на ден от хранителни добавки и храна?

прочети още

Как да се храним за качване на чиста мускулна маса.

прочети още

Повечето фитнес манияци вече са премахнали соевия протеин от диетата си. Нуждаете ли се от още няколко причини, за да го направите? Ето Ви ги:

прочети още

Много културисти и фитнес-манияци обичат фъстъчено масло, други го мразят, но всички еднакво не могат без него.

прочети още

Роден през 1942 година, Дейв Дрейпър е от поколението на Арнолд Шварценегер и тренира с него, Франк Зейн, Майк Катц и Франко Колумбу. През 1965 год. е Мистър Америка във високата категория, през 1966-а е Мистър Юнивърс във високата категория и абсолютен шампионм през 1967-а е 4-ти на Мистър Олимпия, а през 1970-а е Мистър Свят във високата категория и абсолютен шампион. Участва в много филми, тв сериали, автор на книги, поддържа уебсайт още от 1999-а и е от хората, оказали влияние върху бодибилдинга още от началните му години.

прочети още

Когато трябва да свалите излишни килограми първото, което ви идва наум са тренировки и диета.

прочети още

Високият естроген създава много проблеми във всеки аспект на мъжкото здраве.

прочети още

Дехидротесостеронът.

прочети още

Всички търсим вълшебното хапче или прахче, с което да удвоим или утроим топенето на мазнини и качаването на чиста мускулна маса.

прочети още

Тренирате здраво, но релефът Ви се изплъзва? Този шейк е точно за Вас тогава.

прочети още

Цикъл за чиста мускулна маса само за 9 седмици.

прочети още

Тестостеронът е анаболен хормон, който е жизнено-важен за всеки човек и от особено значение за фитнес-трениращите.

прочети още

Фитнесът изисква правилно планиране на всичко - хранене, почивка, хранителни добавки и тренировки.

прочети още

Интересна програма за гърди, предлагаща разнообразие, предизтощение, изпомпване след фитнеса или основна тренировка вкъщи и на открито.

прочети още

Много вкусен и лесен за направа десерт.

прочети още

Тренирам усилено и искам да постигна личен рекорд на упражненията лег, клек и мъртва тяга. Как трябва да се храня, за да бия старите си рекорди?

прочети още

Правилно планираната храна преди лягане поддържа анаболната среда в тялото през цялата нощ и засилва драстично възстановяването. Ако не оптимизирате този процес и не сте се възползвали досега от някои тънкости сте изпуснали възможността да ''растете докато спите'' и е време да посегнете към правилната храна и хранителни добавки за тази цел.

прочети още

Имунен стимулант, перфектен за фитнес подсилване, при отпадналост, лошо възстановяване или пролетна умора.

прочети още

Бисквитена торта за фитнес маниаци с протеин.

прочети още

Повечето от вас знаят, че наситените мазнини са лоши, но не всички са такива. Има и такива, от които се нуждаем и е добре да приемаме като хранителни добавки. Да, по-лесно се отлагат като мазнини - да не говорим за артериите, но това е по-скоро когато голяма част от храната е от въглехидрати. Когато въглехидратите са малко, за тях има място в диетата ви, тъй като калориите, които не получавате от въглехидрати, трябва да се попълнят. Принципно се препоръчват здравословните мазнини като зехтин, авокадо, ядки, фъстъчено масло и сьомга, но за една добра пържола винаги има място, а и в закуската на всеки билдер трябва да има поне едно яйце.

прочети още

През 1973 година е направен тренировъчен експеримент, толкова иновативен за времето си, че в резултатите му дълго не са искали да повярват много хора. Участници в него са били Артър Джоунс, прочут учен и създател на машините ''Nautilus'', и Кейси Виатор, най-младият ''Мистър Америка''. На основата на този опит, познат като Колорадският експеримент'', А. Джоунс създава своя високо-интензивен принцип на тренировка, а той в последствие заляга в основата на тренировъчната методика ''Heavy Duty''.

прочети още