Продукти

Арнолд Шварценегер

Арнолд Шварценегер
9 октомври 2018

Арнолд Шварценегер за пръв път придобива слава като културист, използвайки това като отправна точка, за да стане огромна холивудска звезда и по-късно губернатор на Калифорния.

Кой е Арнолд Шварценегер?
Арнолд Шварценегер е роден на 30 юли 1947 г. в близост до Грац, Австрия. Той става известен като най-добрия културист в света, стартирайки кариера, която ще го превърне в гигантска звезда на Холивуд. След години на групови роли, Шварценегер влиза в политиката и става губернатор на Калифорния през 2003 г. През 2012 г. се връща в актьорската си кариера с участието на Жан-Клод Ван Дам, Брус Уилис и Силвестър Сталоун във филма The Expendables. Само за една седмица филмът се е изкачил на първо място в боксофиса, като е спечелил почти $ 28,6 милиона. Неговите нови филми включват The Expendables 3 (2014) и Terminator Genisys (2015).

Ранните години
Арнолд Шварценегер е роден на 30 юли 1947 г. в близост до Грац, Австрия. Детството на Шварценегер далеч не e било идеално. Баща му Густав е бил шеф на алкохоличната полиция и член на нацистката партия и очевидно е предпочитал брат му.

Има данни, че е биел и унижавал Арнолд и е настройвал двете си момчета едно срещу друго. Той също така се подиграва на ранните мечти на Шварценегер, че ще стане културист. "Това беше много уютно усещане у дома", по-късно Шварценегер си спомня. Толкова стряскащо и неудобно всъщност, че Шварценегер по-късно отказва да присъства на погребението на баща си, умрял през 1972 година и на неговия брат, убит при катастрофа през 1971 г.

Като бягство, Арнолд се обръща към филмите, по-специално към Ред Парк, културист и звезда на филми за Херкулес. Филмите също помагат за задвижването на Шварценегер със своята амбиция към Америка, а бъдещето, което той почувства, го очакваше там. Да стигне до новата си страна е била целта. Шварценегер открива потенциала си в Джо Уидър, човекът, който стои зад Международната федерация по бодибилдинг - организация, която спонсорира състезания Мистър Вселена и Мистър Олимпия.

Уидър е обичал Шварценегер, чувството му за хумор и потенциала, който е виждал в младия културист. Инстинктите на му не биха могли да бъдат по-точни. Като цяло Шварценегер печели безпрецедентни успехи - 5 пъти Мистър Вселен и шест пъти Мистър Олимпия по време на кариерата си в бодибилдинга.

Също толкова важен, Шварценегер, който е имигрирал в Съединените щати през 1968 г., спомага за задвижването на този спорт, завършвайки с документалния филм "Pumping Iron" от 1977 г., който разказва историята за защитата на Шварценегер на короната на Мистър Олимпия.

Холивуд

От първото си завръщане в местната филмова къща в родния си град Грац, Арнолд е мечтаел да стане голям в Холивуд. С неговото изкачване до върха на света на бодибилдинга, е било само въпрос на време, преди да се премести на големия екран.

След като се занимава с няколко малки филми, Шварценегер получава награда "Златен глобус" за най-добър нов актьор за своето изпълнение в Stay Hungry (1976). С физическа си сила и размери Шварценегер е роден за екшън филми. Той става водеща фигура в няколко популярни екшън филма от 80-те години, включително Conan the Barbarian (1982). Шварценегер също играе като смъртоносна машина от бъдещето в The Terminator (1984). Драмата за научна фантастика създаде две продължения - Терминатор 2: Денят на Страшния съд (1991) и Терминатор 3: Бунтът на машините (2003).

Американската история на Шварценегер звучи невероятно, освен за онези, които го познават. "Това е човек с безкрайна амбиция", заяви Джордж Бътлър, продуцент и директор на Pumping Iron, в интервю за 2003 година. "Винаги е бил там ... Той вижда себе си като мистериозно изпратен в Америка".

"Губернаторът"
През 2003 г. Шварценегер отново демонстрира решимостта си да успее, когато се кандидатира за губернатор на Калифорния и спечели място на изборите. В страна, която беше затънала в тежки бюджетни неволи, новоизбраният републикански губернатор обеща да донесе икономическа стабилност на осиновената му държава.

Както се очакваше, Шварценегер донесе собствената си уникална марка на доверие на новата си работа. "Ако нямат куража, аз ги наричам" момичета "- каза той за демократите в началото на първия му мандат. - ''Те трябва да се върнат на масата и да определят бюджета.''

Въпреки това, като губернатор, Шварценегер работи за подобряване на финансовото състояние на държавата, за насърчаване на новият бизнес и опазване на околната среда. През 2006 г. той лесно печели кандидатурата си за преизбиране. По време на кариерата си Шварценегер е смятал бившия президент на САЩ Роналд Рейгън за лично вдъхновение. Спомняйки си за първите си години в Съединените щати, Шварценегер веднъж казва: "Аз станах гражданин на Съединените щати, когато Рейгън беше президент, а той е първият президент, за когото гласувах като американски гражданин."

Вторият му мандат, обаче, не върви толкова гладко. Шварценегер се бори да помогне на държавата през трудни финансови времена. След като напуска поста през януари 2011 г., той се опита да съживи кариерата си в развлекателната индустрия. През март на тази година Шварценегер обяви плановете си да работи с известния създател на комикси, Стан Ли, за нова анимационна серия, вдъхновена от неговото време на работа.

Той и Мария Шрайвър имат четири деца: Катрин, Кристина, Патрик и Кристофър. Патрик следва баща си в актьорския бизнес, появявайки се в няколко филма като дете, преди да поеме водеща роля в 2018 като тийнейджър в Midnight Sun.

"The Expendables" и завръщането в Холивуд
През 2010 г. Шварценегер участва заедно с Жан-Клод Ван Дам, Брус Уилис и Силвестър Сталоун във филма The Expendables. През август 2012 г. той участва в последващия филм The Expendables 2. Само една седмица след премиерата на филма той се изкачва на първо място в боксофиса, като спечелва почти $ 28,6 милиона.

Шварценегер прави нови заглавия по-късно през 2012 г., когато за пръв път признава, че има връзка с актрисата Брижит Нилсен, в средата на 80-те години, докато се запознава и живее с Мария Шрайвър. Нилсен е писал за прелюбодейството в мемоарите си през 2011 г., "Само ти си един живот", но Шварценегер не потвърди публично твърденията на Нилсън до есента на 2012 г., когато бе публикуван неговият мемоар - Total Recall.

Продължавайки с актьорската си кариера, Шварценегер се присъединява към Силвестър Сталоун за The Expendables 3 през 2014 г. Той се връща във филмовия франчайз, който го прави звезда през следващата година. Шварценегер участва в "Терминатор Генезис" (2015) заедно с Джейсън Кларк и Емилия Кларк.

Шварценегер издържа операция за замяна на клапа в болница в Лос Анджелис през март 2018 г. Подмяната на клапата се проваля, което довежда до спешна операция на сърцето му, която се оказва успешна. Според неговият говорител Шварценегер скоро се връща в стабилно състояние и се е събудил с думите "върнах се" (I'll be back), в знак на признателност към известния си герой терминаторът.

Sport Nutrition Center