Cvetita Herbal Selenium - 100 mcg

Продукти
25,00 лв.
  • Марка: Cvetita Herbal
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Селенът е особено важен минерал, тъй като поддържа функционалността на много от основните системи на човешкото тяло: ендокринната, имунната и сърдечно-съдовата системи.

Селенът е важен минерал за организма, ролята му е свързана главно с изграждането на важни ензими, които са свързани с антиоксидантната защита на организма срещу вредното въздействие на свободните радикали. Селенът играе жизненоважна роля в много телесни функции благодарение на мощните си антиоксидантни свойства.

Основни ползи от селена за организма

Селенът е един от жизненоважните минерали за човешкото тяло. Присъствието на този елемент е свързано с особено важни процеси, които се случват непрекъснато в тялото ни. Наличието на селен в кръвта е от съществено значение за имунната система на организма и за здравето на сърдечно-съдовата и ендокринната системи.
Помага за укрепване на имунната система

Имунитетът е система, състояща се от защитни и адаптивни реакции на тялото. Имунната система се състои от много клетки и протеини в тялото ни. Всеки от участващите елементи има пряка връзка и зависимост с друг, а крайната им задача е да „разпознаят“ и реагират срещу постъпващите елементи (бактерии, вируси и др.) По начин, който отговаря на тялото.

Намаленият имунитет и навлизането на бактерии са основните двигатели за развитието на вируси и инфекции. Минералът селен има качеството на свързване с други важни биологично активни компоненти, чиято комбинация има имуномодулиращ ефект. Селенът е мощно хранително вещество, което играе важни биологични взаимодействия. Този минерал участва като градивен елемент и насърчава образуването на полипептидни вериги. Селенът има огромна антиоксидантна роля, тъй като е част от важната аминокиселина селеноцистеин (естествено съединение на селен). Това означава, че този минерал има връзка с всички протеини, от които е част, така наречените селенопротеини (NCBI https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3723386/). Изследвания, фокусирани върху ефектите на селена върху имунната система, показват, че този минерал има противовъзпалително и имуностимулиращо действие. Приемът на селен обикновено поддържа имунната система и успешно неутрализира действието на свободните радикали. Причината за това е биологичното взаимодействие на селена с протеините в организма.

Неутрализира действието на свободните радикали в организма

Селенът е фантастичен антиоксидант. Антиоксидантите имат огромен принос за организма, тъй като помагат за защита срещу оксидативен стрес. Оксидативният стрес е състояние поради липса на антиоксиданти. Ролята на антиоксидантите е да намалят производството на оксиданти. С други думи, антиоксидантите имат способността да намаляват ефектите на оксидативен стрес в организма, като контролират окислителните процеси. Антиоксидантното действие на селена ще помогне да се предотврати разрушаването на клетките от свободните радикали в тялото.

Той поддържа ендокринната система и насърчава здравето на щитовидната жлеза

Ендокринната система е изключително деликатен механизъм. Щитовидната жлеза е орган, който изпълнява жизненоважни задачи:
Производство на тиреоглобулин (гликопротеин)

Съхранение на йод и други хранителни вещества, необходими за производството на хормони
Генериране и секреция на тиреоидни хормони.
Генериране и освобождаване на калцитонин.

Основното, за което е отговорна щитовидната жлеза, е синтеза на хормони в организма. На свой ред тази основна задача е свързана с много процеси в тялото (включително метаболизъм, сън, движение, сексуално желание, настроение и т.н.). Правилното функциониране на щитовидната жлеза до голяма степен зависи от наличието на селен в организма. Селенът играе огромна роля в метаболизма на хормоните на щитовидната жлеза: тироксин (т. Нар. "Тетрадрадтиронин" - (Т4) и трийодтиронин "трийодтиронин" - (Т3). Селенът подпомага правилната абсорбция на йод в организма и по този начин насърчава здравето на щитовидната жлеза) . Освен това селенът се свързва с протеините в организма и при поглъщане селенът се трансформира в селенопротеини, които също подпомагат секрецията на тиреоидни хормони и спомагат за поддържането на оптимална функция на щитовидната жлеза.

Насърчава работата на сърдечно-съдовата система

Наличието на селен може значително да допринесе за сърдечно-съдовото здраве. Проучванията показват, че ниските нива на селен в организма предполагат по-висок риск от сърдечно-съдови заболявания.

Функцията на коронарните артерии е да доставя на сърцето кислород и хранителни вещества. Има проблем, когато коронарните артерии и въпросните артеоли (по-малките артерии на сърцето) са твърде стегнати. Артериите, които са изложени на силен натиск, обикновено вече са стеснени от атеросклероза. Следователно, правилното прехвърляне на кръв се оказва по-трудна задача. Или недостатъчно и неправилно кръвоснабдяване на сърдечната област, захранвана от един или повече коронарни съдове, стеснени от атеросклероза.

Селенът помага за контролиране на оксидативния стрес и намалява възпалителните процеси, свързани с атеросклероза или натрупване на плака в артериите.

Редовният прием на селен (капсулна форма) ще помогне за:

Поддържане на оптимална имунна функция (подобрява имунния отговор на организма)
Подобрете работата на щитовидната жлеза;
Насърчава работата на сърдечно-съдовата система;
Предпазва здравите клетки и неутрализира ефектите от оксидативен стрес;
Поддържа репродуктивни възможности и функции;
Насърчава мускулната работа.


Хранителни стойности:

Единична доза: 1 капсула
Количество: 80 вегетариански капсули
Опаковка за: 80 дни

В еднократна доза - 1 капсула:
Селен (L-селен метионин) - 100 мкг

В дневна доза - 1 капсула:
Селен (L-селен метионин) - 100 мкг

Действие: тонизиращ ефект.
Състав *: Селен, вегетарианска капсула.

Препоръчителна дневна доза: 1 (една) капсула на ден, която се приема сутрин на гладно.

Препоръчителен период на прием: За максимални резултати е най-добре да отнеме до 3 месеца (12 седмици). След период на почивка от около 2 седмици цикълът може да се повтори.

Други съставки: микрокристална целулоза.

cvetita-herbal-selenium

cvetita-herbal-selenium-www.snc.bg

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!