Fit Motion Ластик за CrossFit тренировки, черен

79,50 лв.

Марка: Fit Motion

Изкллючително силен тренировъчен ластик - лента с обща дължина 208 см.(диаметър на кръга 104 см.), дебелина 0,45 см. и широчина 10,1 см.

Има широко приложение във фитнеса, функционалния фитнес - CrossFit и Fit Motion системите, силовите тренировки с тежести и собствено тегло на тялото, oбщо физическата подготовка във всички спортове и др. 

Използва се за развитие на силата и силовата издръжливост, гъвкавостта, координацията, ловкостта. В определени случаи, особено в облекчени условия, създадени ако се използват неговите еластични свойства за подпомагане на движенията е подходящ и за развитие на бързината, демаража, подвижността.

Поради високата мощност на еластичната лента е най-добър за използване на съпротивлението му дo растегнатост от 150 %. По-голямото растягане крие опасност от травми, поради нарастващите сили при опън и много тежкото натоварване в края на растягането, освен ако не се използва за облекчаване на условията на работа.

Ластъкът е едно полезно средство за многообразна тренировка и поради факта, че може да се фиксира в различни точки и по този начин, да се задава индивидуална посока на движенията. Това не може да се получи при свободните тежести, поради действието им само по посока на гравитацията.

Ластиците моделират изокинетичните движения, понеже генерираната сила е различна при различен опън, т.е. тя нараства с растягането на ластика. По този начин силовият елемент на движенията може да се отработва успешно в повече ставни ъгли, сравнение с тренировките с щанги и дъмбели, където натоварването е 100%-тно само в мъртвата точка, или средния диапазон от усилието.

Ефикасно се използват и за осигуряване на допълнително изокинетично съпротивление при работа на машини или свободни тежести.

Навсякъде с Вас и по всяко време!

Черният ластик има сила на съпротивление 90 кг. при опън.

Оптимална растегнатост 150% - 2,6 м. Не растягай повече от 3 м., поради опасност от травми!

Опции за покупка

Базова цена: 79,50 лв.

Подобни продукти:

 • 17,90 лв.

  MSD Въже с ролка за врата

 • 170,00 лв.

  TRX уред за CrossFit и Fit Motion

 • 8,90 лв.

  Sveltus Ластик Svelring сив

 • 65,90 лв.

  Fit Motion Ластици за бойни спортове


Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!