Фитнес добавки

Фитнес добавки
20 януари 2021

Независимо дали целта ви е да отслабнете, да натрупате маса или да изградите мускули - можете да откриете голямо разнообразие от фитнес добавки за вашата тренировка. Но, ако сте нов във фитнес залата, изборът на фитнес добавки може да бъде доста объркващ, дори плашещ. Затова сме съставили кратко ръководство за това, което смятаме, че ще ви помогне в решението кои са най-добрите фитнес добавки за вашите цели.

Моля, използвайте информацията за фитнес добавки само като ръководство и потърсете консултация със здравен специалист, преди да започнете да приемате фитнес добавки.

Прочети повече

Фитнес добавки за изграждане на мускули

Фитнес добавки 1
              Фитнес добавки - Вземете от нас!

Независимо дали искате да изградите или да тонизирате мускулатурата, приемането на правилните фитнес добавки е жизненоважно за постигането на желаните резултати.

По-долу ще разгледаме фитнес добавките - протеинови прахове.

Основните ползи от тези фитнес добавки са, че не само изграждат мускулите, но подпомагат възстановяването и силата им. Ако не приемате правилното количество фитнес добавки с протеин, това може да доведе до претрениране на мускулите и увреждането им.

Фитнес добавките - протеинови прахове може да се приемат преди тренировка, през целия ден деня или най-често, след тренировка. Протеиновите прахове са унивесални фитнес добавки, които могат да бъдат добавени към храната или да се консумират самостоятелно.

Има много различни варианти фитнес добавки, които представляват протеинов прах. Изборът зависи от вашите фитнес цели и личните ви предпочитания. По-долу е поместена списък за най-често използваните протеинови прахове, използвани във фитнес добавки за изграждане на мускули:

 • Фитнес добавки за мускулна маса: суроватъчен протеин
 • Фитнес добавки за мускулна маса: касеин протеин
 • Фитнес добавки за мускулна маса: соев протеин
 • Фитнес добавки за мускулна маса: яйчен протеин на прах
 • Фитнес добавки за мускулна маса: грахов протеин
 • Фитнес добавки за мускулна маса: оризов протеин

Предимствата и начинът на приемане на гореизброените фитнес добавки за изграждане на мускулите ще разгледаме допълнително.

Фитнес добавки за загуба на тегло

Фитнес добавки 2
                            Фитнес добавки - Качество и достъпност!

Важно е да знаете основните фитнес добавки за намаляване на теглото. Тези фитнес добавки ще ви помогнат да се отървете от последните няколко килограма и да получите желаните резултати.

Фитнес добавките за отслабване работят по различни начини, като основните три функции на тези фитнес добавки включват:

 • Фитнес добавки за намаляване на апетита и чувство на ситост
 • Фитнес добавки за намаляване на абсорбцията на мазнини за намаляване на приема на калории
 • Фитнес добавки за изгаряне на мазнини

Не забравяйте, че фитнес добавките са само помощно средство, което подпомагат отслабването, но най-важно за свалянето на килограми са здравословната диета и редовните упражнения. Преди да приемате каквито и да е фитнес добавки или да се подлагате на режими за отслабване, е изключително важно да се консултирате със здравен специалист. Така че разберете тялото си и ще се уверите, че следвате подходящия за вас процес.

По-долу поместваме списък на фитнес добавките за отслабване, които са най-популярните сред културистите и тези, чиито фитнес цели са да свалят килограми.

 • Фитнес добавки за отслабване: екстракт от зелен чай
 • Фитнес добавки за отслабване: L-карнитин
 • Фитнес добавки за отслабване: пирува̀т

Фитнес добавки за стимулиране на имунната система

Фитнес добавки 3
                       Фитнес добавки - Купете от нас!

Когато тренирате активно, е важно е да приемате фитнес добавки за повишаване на имунитета. Така ще останете здрави и ще можете да постигнете фитнес целите си, без да се налага да спирате, заради настинка или други често срещани инфекциозни заболявания. Ако не взимате фитнес добавки за стимулиране на имунната система, един грип може да ви върне няколко месеца назад във фитнес постиженията ви.

За поддържане на добър имунитет най-често се използват следните имунностимулиращи фитнес добавки:

 • Фитнес добавки - имуностимуланти: ехинацея
 • Фитнес добавки - имуностимуланти: глюкозамин сулфат
 • Фитнес добавки - имуностимуланти: пробиотици

Фитнес добавки: витамини

Причината фитнес добавките с витамини да са незаменима част от хранителния ви режим, когато спортувате или практикувате бодибилдинг, е подпомагането на организма в набавянето на тези вещества при наличие на дефицити. Ако ви липсват определени витамини или минерали в тялото ви, това може да повлияе на физическите ви показатели, на спортните и фитнес резултатите ви и най-важното - на цялостното ви здравословно състояния. Затова не пренебрегвайте набавянето на витамини чрез фитнес добавки, а по-долу са основните фитнес добавки, които според нас трябва да бъдат включени като част от вашата програма:

Фитнес добавки с витамин Е

Предимствата на фитнес добавките с витамин Е за вашите тренировки са следните:

 • Фитнес добавки с витамин Е за растеж на мускулите - фитнес добавките, които ви осигуряват витамин Е, ви помагат, защото той е антиоксидант, важен за растежа на мускулите.
 • Фитнес добавки с витамин Е за възстановяване на мускулите - след интензивна тренировка свободните радикали могат да нанесат опустошения на мускулите ви, което може да доведе до разкъсване. Тук фитнес добавките с витамин Е могат да ви помогнат.

Най-удобната според нас форма на предлагане на фитнес добавки с витамин Е, са капсулите. Можете да приемате тези фитнес добавки преди или след тренировка. Ако вземете фитнес добавките с витамин Е след тренировка, това може драстично да намали количеството на свободни радикали, което пък от своя страна ще доведе до по-бързо възстановяване на тялото ви.

Фитнес добавки с витамин С

Фитнес добавки 4
                     Фитнес добавки от SNC

Фитнес добавките с витамин С имат следните предимства за вашето тяло, когато спортувате:

 • Фитнес добавки с витамин С за защита на имунната система - витамин С е един от най-известните витамини, който е базов за човешкото тяло и има важна функция за укрепване на имунната система.
 • Фитнес добавките с витамин С са полезни за спортистите, но този витамин е важен не само за тях, но и за всички останали хора.
 • Фитнес добавките с витамин С осигуряват един от най-безопасните витамини, които можете да приемате ежедневно.
 • Фитнес добавките могат да помогнат на спортистите при възстановяването на тялото след интензивна тренировка
 • Фитнес добавките с витамин С поддържат високи нивата на тестостерон при мъжете. Витамин С прави това, като поддържа по-ниско съотношение на кортизола в тестостерона. От своя страна това помага на тялото да издържи на по-големите усилия по време на тренировките, което при активните спортисти е ежедневие.

Фитнес добавките с витамин С се предлагат под различни форми и е много популярен фактът, че ако не е усвоен, остатъкът от този витамин се изхвърля от тялото, така че дори да се превиши необходимата дневна доза, не би следвало да възникнат проблеми. Въпреки това, когато приемате фитнес добавки с витамин С прочетете упътването и следвайте стриктно предписанията.

Фитнес добавки за по-добра функция на мозъка

Фитнес добавките за по-добро функциониране на мозъка помагат за подобряване на настроението, по-добър сън и подобряване на възможността ви за съсредоточаване. Тези фитнес добавки помагат на тялото ви да си почине и да се възстанови, за да можете да се представите по най-добрия начин не само във фитнеса, но и в ежедневието си.

Ето първите две фитнес добавки, които обикновено се използват от спортистите за остър ум и спокоен сън:

 • Фитнес добавки за подобрение на мозъчната функция: L-теанин
 • Фитнес добавки за подобрение на мозъчната функция: L-триптофан добавки

Фитнес добавки за изграждане на мускули

Фитнес добавки за загуба на тегло

Фитнес добавки за стимулиране на имунната система

Фитнес добавки: витамини

Фитнес добавки за по-добра функция на мозъка

SNC

fitnes-dobavki-www.snc.bg

Не е нужно да сте заключени, за да се възползвате от тренировка в стил затвор! Тренирайте навсякъде и по всяко време безплатно, като използвате само тялото си. Ето десетте най-добри затворнически тренировки.

прочети още

Вероятно никое движение за тренировка с тежести не е било по-голяма част от тренировъчната рутина на всеки от клякането с щанга. Наричан е „Кралят на упражненията“ с добра причина. Ще ви бъде трудно да намерите по-продуктивно движение за цялото тяло за изграждане както на обща сила, така и на по-големи, по-мускулести крака от клека. Нека да разгледаме разликите между двата най-често срещани варианта на заден клек.

прочети още

10 от най-добрите упражнения за корем, които можете да правите навсякъде. Започнете да изграждате видима коремна преса: не се изисква фитнес зала!

прочети още

За пичовете тестостеронът е свещеният граал на хормоните - това е, което буквално ни прави мъже. Дава ни сила, самочувствие, потентност. Често наричан „мъжки полов хормон“, тестостеронът води до увеличаване на мускулната маса, костната плътност, окосмяването по тялото и променя тембъра на гласа ви, когато преминавате през пубертета. Тестостеронът също така регулира важни функции като полово влечение, мускулна и костна маса, мускулна сила, разпределение на мазнините и производство на червени кръвни клетки.

прочети още

Топ 4 тренировъчни сплита от Кристиан Тибодо. Кой е най-добрият тренировъчен сплит? Как да организирате тренировките?

прочети още

Протеин,креатин,глутамин,аминокиселини,БЦАА,л-карнитин,фет бърнър,азотен бустер,тестостерон,хормон,витамини,минерали,билкови екстракти,сексуални стимуланти.

прочети още

Това беше основната Heavy Duty тренировка, състояща се от четири до пет серии за мускулна група и разпределена в две тренировки.

прочети още

Тренировъчният сплит бутане-дърпане-крака е един от най-добрите методи за тренировка, подходящ както за покачване на мускулна маса, така и за отслабване.

прочети още

Креатинът е хранителна добавка за подобряване на представянето във фитнес залата. Не само че е най-ефективната, но е и най-проучваната добавка на пазара и това гарантира нейната безопасност.

прочети още

Ще ви покажем най-сексапилните Инстаграм фитнес модели, които ще ви накарат да идете в залата.

прочети още

Протеиновият шейк и кафето са две любими на мнозина фитнес-ентусиасти напитки и тяхната комбинация е невероятна.

прочети още

Запознайте се с Тами Хемброу - инстаграм звезда, модел и рекламно лице на хранителни добавки от Австралия.

прочети още

Запознайте се с красивата фитнес дама и шампионка в категория ''дупе''.

прочети още

Вики Джъстиз (Vicky Justiz) е фитнес модел, youtube звезда, вдъхновение за хиляди жени по света за здравословен начин на живот и употреба на хранителни добавки.

прочети още

Храни се като пещерен човек - палеолитна диета и фитнес.

прочети още

Яйцата, които се консумират по този начин, са с 45% по-ефективни при увеличаване на протеиновия синтез.

прочети още

Ако не можеш да се измъкнеш от улична схватка, трябва да можеш да се защитиш от нападателя. Треньорът по бокс Сам Колона и златният олимпийски медалист в средна категория Андре Уорд ти спасяват задника.

прочети още

Кардио сутрин на гладно - най-доброто време?

прочети още

Кое време за протеин е най-удачно - преди фитнес или след? Или и двете?

прочети още

Смяна на броя повторения при тренировка на бицепса може да внесе нов тренировъчен стимул и да доведе до бърз растеж.

прочети още

Арнолд Шварценегер - културист, филмова звезда, политик, филантроп, фитнес идол на поколения.

прочети още

Магнезият - необходима хранителна добавка за фитнеса.

прочети още

Знаете ли колко протеин ви трябва на ден от хранителни добавки и храна?

прочети още

Как да се храним за качване на чиста мускулна маса.

прочети още

Повечето фитнес манияци вече са премахнали соевия протеин от диетата си. Нуждаете ли се от още няколко причини, за да го направите? Ето Ви ги:

прочети още

Много културисти и фитнес-манияци обичат фъстъчено масло, други го мразят, но всички еднакво не могат без него.

прочети още

Роден през 1942 година, Дейв Дрейпър е от поколението на Арнолд Шварценегер и тренира с него, Франк Зейн, Майк Катц и Франко Колумбу. През 1965 год. е Мистър Америка във високата категория, през 1966-а е Мистър Юнивърс във високата категория и абсолютен шампионм през 1967-а е 4-ти на Мистър Олимпия, а през 1970-а е Мистър Свят във високата категория и абсолютен шампион. Участва в много филми, тв сериали, автор на книги, поддържа уебсайт още от 1999-а и е от хората, оказали влияние върху бодибилдинга още от началните му години.

прочети още

Когато трябва да свалите излишни килограми първото, което ви идва наум са тренировки и диета.

прочети още

Високият естроген създава много проблеми във всеки аспект на мъжкото здраве.

прочети още

Дехидротесостеронът.

прочети още

Всички търсим вълшебното хапче или прахче, с което да удвоим или утроим топенето на мазнини и качаването на чиста мускулна маса.

прочети още

Тренирате здраво, но релефът Ви се изплъзва? Този шейк е точно за Вас тогава.

прочети още

Цикъл за чиста мускулна маса само за 9 седмици.

прочети още

Тестостеронът е анаболен хормон, който е жизнено-важен за всеки човек и от особено значение за фитнес-трениращите.

прочети още

Фитнесът изисква правилно планиране на всичко - хранене, почивка, хранителни добавки и тренировки.

прочети още

Интересна програма за гърди, предлагаща разнообразие, предизтощение, изпомпване след фитнеса или основна тренировка вкъщи и на открито.

прочети още

Много вкусен и лесен за направа десерт.

прочети още

Тренирам усилено и искам да постигна личен рекорд на упражненията лег, клек и мъртва тяга. Как трябва да се храня, за да бия старите си рекорди?

прочети още

Правилно планираната храна преди лягане поддържа анаболната среда в тялото през цялата нощ и засилва драстично възстановяването. Ако не оптимизирате този процес и не сте се възползвали досега от някои тънкости сте изпуснали възможността да ''растете докато спите'' и е време да посегнете към правилната храна и хранителни добавки за тази цел.

прочети още

Имунен стимулант, перфектен за фитнес подсилване, при отпадналост, лошо възстановяване или пролетна умора.

прочети още

Бисквитена торта за фитнес маниаци с протеин.

прочети още

Повечето от вас знаят, че наситените мазнини са лоши, но не всички са такива. Има и такива, от които се нуждаем и е добре да приемаме като хранителни добавки. Да, по-лесно се отлагат като мазнини - да не говорим за артериите, но това е по-скоро когато голяма част от храната е от въглехидрати. Когато въглехидратите са малко, за тях има място в диетата ви, тъй като калориите, които не получавате от въглехидрати, трябва да се попълнят. Принципно се препоръчват здравословните мазнини като зехтин, авокадо, ядки, фъстъчено масло и сьомга, но за една добра пържола винаги има място, а и в закуската на всеки билдер трябва да има поне едно яйце.

прочети още

През 1973 година е направен тренировъчен експеримент, толкова иновативен за времето си, че в резултатите му дълго не са искали да повярват много хора. Участници в него са били Артър Джоунс, прочут учен и създател на машините ''Nautilus'', и Кейси Виатор, най-младият ''Мистър Америка''. На основата на този опит, познат като Колорадският експеримент'', А. Джоунс създава своя високо-интензивен принцип на тренировка, а той в последствие заляга в основата на тренировъчната методика ''Heavy Duty''.

прочети още