HAYA LABS Calcium Magnesium Zinc - 90 Tabs

24,00 лв.
  • Марка: HAYA LABS

HAYA LABS Калций магнезий и цинк с витамин D е храниелна добавка, която осигурява необходимите хранителни вещества за здрави кости и силна имунна система. Борбата с костната загуба е сложен процес, който изисква да имате достатъчно калций в тяло. Калцият и магнезият са много важни минерали за добро здраве. Те са жизненоважни за костите, зъбите, здравите мускули и нервната система. Препоръчителното съотношение е 2 към 1.

Цинкът, който е съществен елемент за общото здравословно състояние, е съставна част на всички телесни тъкани и секрети. Намира се в големи количества в ретината, черния дроб, бъбреците, репродуктивните течности и мъжките простатни жлези. Всъщност той играе роля във всички биохимични механизми и физиологични процеси. Проучванията показват, че цинкът е жизненоважен за здравето на костите, тъй като е необходим за поддържане на добра костна плътност. Един от първите симптоми на недостиг на цинк е загуба на вкус и мирис. Човешкото тяло не създава този елемент, така че той трябва да бъде взет от външни източници.

Витамин D помага на тялото да усвоява калция от червата. Тази специфична абсорбция е много важна за здравето на костите и стимулира тяхната минерализация. Без този витамин костите могат да станат тънки, чупливи, меки или да загубят формата си. В допълнение, този продукт съдържа бетаин HCl и глутаминова киселина HCl. Тяхната функция е да максимизира усвояването на калций, магнезий и цинк. Това е много важно, тъй като нивата на солна киселина обикновено намаляват с възрастта.

Калцият се грижи за здравето на костната система, зъбите. Допринася за кръвосъсирването. Подсилва и подпомага нервните импулси. Участва активно в производството на енергия и имунната система. Усвоява се по-добре при наличие на витамин Д. При спорт и активен начин на живот нуждите от калций се увеличават.

Магнезият подкрепя функцията на нервната система и здравето на мускулите. Предотвратява крампи и е полезен за сърцето. Участва в производството на над 300 ензима. Има роля при метаболизирането на въглехидратите, както и усвояването на редица минерали като мед, цинк, витамин Д, калий. Участва и в производството на енергия. Регулира сърдечния ритъм и помага при аритмии. При спорт нуждите от магнезий се увеличават драстично.

Ползи от калция, магнезия и цинка с витамин Д  HAYA LABS Calcium Magnesium & Zinc with Vitamin D:

- Подхранва и подобрява здравето на костите
- Стимулира растежа им
- Подпомага здравето на зъбите
- Подобрява усвояването на храна
- Подкрепя имунната система

Как да приемате калций, магнезий и цинк с витамин D на HAYA LABS? Вземете по 1 доза (2 капсули) на ден.

Състав в 1 таблета:
Витамин D - 100 IU
Калций - 500 mg
Магнезий - 250 mg
Цинк - 12.5 mg

Хранителна добавка, не замества разнообразното хранене! Да не се превишава препоръчителния дневен прием! Да се съхранява на сухо и прохладно място, далеч от деца!

SNC

haya-labs-calcium-zinc-magnezium-vitamin-d-www.snc.bg