Яйца за повече мускули

Яйца за повече мускули
7 ноември 2018

Още през 90-те години канализацията станала жълта с изхвърлените яйчни жълтъци. Призракът на високия холестерол и запушени артерии се бе издигнал над земята, а здравите граждани навсякъде започнаха да изхвърлят жълтъците си. Ресторантите бързо се окопотиха и започнаха да предлагат така наречените "мощни закуски" в менютата си, които са лишени от холестерол.

Бодибилдърите също възприели навика, но те се страхували повече от това, което жълтъците от яйцата биха могли да направят на плочките им, а не на сърцата. Мисленето беше, че яденето на мазнини ни прави дебели, яйчните жълтъци съдържат значителна част от тях.

Днес знаем по-добре за предполагаемите недостатъци на яйцата, но въпреки това десетки хиляди културисти и фитнес манияци все още отделят жълтъците си, а ресторантите все още се отличават с тези глупави мощни закуски. Фитнес любителите не знаят защо го правят, и ако ги питате, те със сигурност ще мърморят нещо за здравето, както и хората, против глутена, когато ги питате за това конкретно вдъхновение от диети.

Може би фитнес манияците имат нужда от друга причина, за да спрат тази лудост. Благодарение на изследователите от Университета в Илинойс и Университета в Торонто те вече имат една. Яденето на цели яйца - жълтъка плюс белтъка води до много по-голям протеинов синтез, отколкото яденето само на белтъците.

Как го откриха?
Учените използвали 10 мъже на 21 години в период от една година. Всеки от тях получава непрекъсната инфузия на химически обозначени аминокиселини (за измерване на кинетиката на аминокиселините), докато прави кратка тренировка, състояща се от 4 серии от 10 повторения лег преса.

След тренировката фитнес - опитните зайчета получават или цели яйца (съдържащи и етикетирани аминокиселини), или яйчни белтъци. Целите яйца съдържат 18 грама протеин и 17 грама мазнини, докато белтъците съдържат 18 грама протеин и 0 грама мазнини.

Проучването включва кръстосано изпитване, което означава, че всичките 10 мъже са участвали в двата теста (цели яйца и белтъци след тренировка).

Какво откриха?
Кръвните проби и мускулните биопсии разкриха, че аминокиселината левцин се влива в кръвта по-бързо след консумацията на яйчен белтък, но като цяло нивата на левцин са еднакви и в двете групи през по-голямата част от 5-часовия период след хранене.

Въпреки това, групата с цели яйца е имала по-голямо увеличение на mTOR, което вероятно е най-важният клетъчно-сигнален комплекс за мускулен растеж. Колкото по-високи са нивата на mTOR, толкова по-голям е синтезът на протеин. (Три неща обикновено стимулират mTOR естествено: механичен стрес, растежни фактори като IGF, растежен хормон, инсулин и т.н., и аминокиселини.)

Най-важното е, че яденето на цели яйца увеличава синтеза на мускулни протеини след тренировка с около 45% повече от обикновените яйчни белтъци.

Какво означава това за вас
Докато изследователите не са сигурни защо целите яйца са толкова по-ефективни при качването на мускулна маса, отколкото само белтъци, те предполагат, че има нещо общо с "допълнителните хранителни съставки на храната", съдържащи се в цели яйца.

Това означава, че най-вероятно има витамини, минерали, фитонутриенти, феноли, мазнини и т.н., в целите яйца, които не съдържат яйчен белтък, и че всички те качват мускули и водят до допълнителен синтез на протеин.

Следователно спрете да пълните кофата за боклук с жълтъци и започнете да трупате мускулна маса.

T-nation.

Sport Nutrition Center

Не е нужно да сте заключени, за да се възползвате от тренировка в стил затвор! Тренирайте навсякъде и по всяко време безплатно, като използвате само тялото си. Ето десетте най-добри затворнически тренировки.

прочети още

Вероятно никое движение за тренировка с тежести не е било по-голяма част от тренировъчната рутина на всеки от клякането с щанга. Наричан е „Кралят на упражненията“ с добра причина. Ще ви бъде трудно да намерите по-продуктивно движение за цялото тяло за изграждане както на обща сила, така и на по-големи, по-мускулести крака от клека. Нека да разгледаме разликите между двата най-често срещани варианта на заден клек.

прочети още

10 от най-добрите упражнения за корем, които можете да правите навсякъде. Започнете да изграждате видима коремна преса: не се изисква фитнес зала!

прочети още

За пичовете тестостеронът е свещеният граал на хормоните - това е, което буквално ни прави мъже. Дава ни сила, самочувствие, потентност. Често наричан „мъжки полов хормон“, тестостеронът води до увеличаване на мускулната маса, костната плътност, окосмяването по тялото и променя тембъра на гласа ви, когато преминавате през пубертета. Тестостеронът също така регулира важни функции като полово влечение, мускулна и костна маса, мускулна сила, разпределение на мазнините и производство на червени кръвни клетки.

прочети още

Топ 4 тренировъчни сплита от Кристиан Тибодо. Кой е най-добрият тренировъчен сплит? Как да организирате тренировките?

прочети още

Протеин,креатин,глутамин,аминокиселини,БЦАА,л-карнитин,фет бърнър,азотен бустер,тестостерон,хормон,витамини,минерали,билкови екстракти,сексуални стимуланти.

прочети още

Това беше основната Heavy Duty тренировка, състояща се от четири до пет серии за мускулна група и разпределена в две тренировки.

прочети още

Фитнес добавки от SNC за покачване на мускулна маса, изгаряне на мазнини и отслабване, енергия, издръжливост, сексуални стимуланти.

прочети още

Тренировъчният сплит бутане-дърпане-крака е един от най-добрите методи за тренировка, подходящ както за покачване на мускулна маса, така и за отслабване.

прочети още

Креатинът е хранителна добавка за подобряване на представянето във фитнес залата. Не само че е най-ефективната, но е и най-проучваната добавка на пазара и това гарантира нейната безопасност.

прочети още

Ще ви покажем най-сексапилните Инстаграм фитнес модели, които ще ви накарат да идете в залата.

прочети още

Протеиновият шейк и кафето са две любими на мнозина фитнес-ентусиасти напитки и тяхната комбинация е невероятна.

прочети още

Запознайте се с Тами Хемброу - инстаграм звезда, модел и рекламно лице на хранителни добавки от Австралия.

прочети още

Запознайте се с красивата фитнес дама и шампионка в категория ''дупе''.

прочети още

Вики Джъстиз (Vicky Justiz) е фитнес модел, youtube звезда, вдъхновение за хиляди жени по света за здравословен начин на живот и употреба на хранителни добавки.

прочети още

Храни се като пещерен човек - палеолитна диета и фитнес.

прочети още

Ако не можеш да се измъкнеш от улична схватка, трябва да можеш да се защитиш от нападателя. Треньорът по бокс Сам Колона и златният олимпийски медалист в средна категория Андре Уорд ти спасяват задника.

прочети още

Кардио сутрин на гладно - най-доброто време?

прочети още

Кое време за протеин е най-удачно - преди фитнес или след? Или и двете?

прочети още

Смяна на броя повторения при тренировка на бицепса може да внесе нов тренировъчен стимул и да доведе до бърз растеж.

прочети още

Арнолд Шварценегер - културист, филмова звезда, политик, филантроп, фитнес идол на поколения.

прочети още

Магнезият - необходима хранителна добавка за фитнеса.

прочети още

Знаете ли колко протеин ви трябва на ден от хранителни добавки и храна?

прочети още

Как да се храним за качване на чиста мускулна маса.

прочети още

Повечето фитнес манияци вече са премахнали соевия протеин от диетата си. Нуждаете ли се от още няколко причини, за да го направите? Ето Ви ги:

прочети още

Много културисти и фитнес-манияци обичат фъстъчено масло, други го мразят, но всички еднакво не могат без него.

прочети още

Роден през 1942 година, Дейв Дрейпър е от поколението на Арнолд Шварценегер и тренира с него, Франк Зейн, Майк Катц и Франко Колумбу. През 1965 год. е Мистър Америка във високата категория, през 1966-а е Мистър Юнивърс във високата категория и абсолютен шампионм през 1967-а е 4-ти на Мистър Олимпия, а през 1970-а е Мистър Свят във високата категория и абсолютен шампион. Участва в много филми, тв сериали, автор на книги, поддържа уебсайт още от 1999-а и е от хората, оказали влияние върху бодибилдинга още от началните му години.

прочети още

Когато трябва да свалите излишни килограми първото, което ви идва наум са тренировки и диета.

прочети още

Високият естроген създава много проблеми във всеки аспект на мъжкото здраве.

прочети още

Дехидротесостеронът.

прочети още

Всички търсим вълшебното хапче или прахче, с което да удвоим или утроим топенето на мазнини и качаването на чиста мускулна маса.

прочети още

Тренирате здраво, но релефът Ви се изплъзва? Този шейк е точно за Вас тогава.

прочети още

Цикъл за чиста мускулна маса само за 9 седмици.

прочети още

Тестостеронът е анаболен хормон, който е жизнено-важен за всеки човек и от особено значение за фитнес-трениращите.

прочети още

Фитнесът изисква правилно планиране на всичко - хранене, почивка, хранителни добавки и тренировки.

прочети още

Интересна програма за гърди, предлагаща разнообразие, предизтощение, изпомпване след фитнеса или основна тренировка вкъщи и на открито.

прочети още

Много вкусен и лесен за направа десерт.

прочети още

Тренирам усилено и искам да постигна личен рекорд на упражненията лег, клек и мъртва тяга. Как трябва да се храня, за да бия старите си рекорди?

прочети още

Правилно планираната храна преди лягане поддържа анаболната среда в тялото през цялата нощ и засилва драстично възстановяването. Ако не оптимизирате този процес и не сте се възползвали досега от някои тънкости сте изпуснали възможността да ''растете докато спите'' и е време да посегнете към правилната храна и хранителни добавки за тази цел.

прочети още

Имунен стимулант, перфектен за фитнес подсилване, при отпадналост, лошо възстановяване или пролетна умора.

прочети още

Бисквитена торта за фитнес маниаци с протеин.

прочети още

Повечето от вас знаят, че наситените мазнини са лоши, но не всички са такива. Има и такива, от които се нуждаем и е добре да приемаме като хранителни добавки. Да, по-лесно се отлагат като мазнини - да не говорим за артериите, но това е по-скоро когато голяма част от храната е от въглехидрати. Когато въглехидратите са малко, за тях има място в диетата ви, тъй като калориите, които не получавате от въглехидрати, трябва да се попълнят. Принципно се препоръчват здравословните мазнини като зехтин, авокадо, ядки, фъстъчено масло и сьомга, но за една добра пържола винаги има място, а и в закуската на всеки билдер трябва да има поне едно яйце.

прочети още

През 1973 година е направен тренировъчен експеримент, толкова иновативен за времето си, че в резултатите му дълго не са искали да повярват много хора. Участници в него са били Артър Джоунс, прочут учен и създател на машините ''Nautilus'', и Кейси Виатор, най-младият ''Мистър Америка''. На основата на този опит, познат като Колорадският експеримент'', А. Джоунс създава своя високо-интензивен принцип на тренировка, а той в последствие заляга в основата на тренировъчната методика ''Heavy Duty''.

прочети още