ИЗГАРЯНЕ НА МАЗНИНИ И ОТСЛАБВАНЕ

Свързано изображение

Хранителни добавки за отслабване, изгаряне на мазнините, контрол на теглото, потискане на апетита, изхвърляне на водната задръжка.

Отслабването не е лесен процес, който можете да постигнете само с няколко вълшебни хапчета. Въпреки това, има хранителни добавки, както и витамини и минерали, с чиято помощ ще си гарантирате, че тялото ви функционира възможно най-ефективно, така че да постигнете отслабване.

Когато целта ви е отслабване, добре балансираната диета може да задоволи повечето от нужните ви хранителни вещества, но не всички, а ако сте на ограничен хранителен режим, приемът на хранителни добавки ще осигури онзи тласък, който ще ви помогне за здравословно отслабване.

Прочети повече

Хранителни добавки за отслабване

Отслабване 1
Отслабване - Вземете от нас!

Хранителните добавки за отслабване работят по различни начини, като основните им три функции включват:

 • Отслабване чрез намаляване на апетита
 • Отслабване чрез намаляване на абсорбцията на мазнини, за да се намали приемът на калории
 • Отслабване чрез допълнително изгаряне на мазнини

Не забравяйте, че отслабването не е само хранителни добавки. За да постигнете отслабване задължително трябва да спазвате програма, включваща здравословна диета и редовни физически упражнения. Освен това, консултацията със здравен специалист е много важна, за да разберете тялото си и да се уверите, че следвате подходящия за вас режим за отслабване.

Екстракт от зелен чай за отслабване

Екстрактът от зелен чай, използван като добавка за отслабване, всъщност е екстракт от листа от зелен чай. Известно е, че той съдържа мощни флавоноидни антиоксиданти, известни като катехини, както и здравословна доза кофеин. Зеленият зай е полезен не само за отслабване, а е полезен за работата на сърцето, предотвратява някои хронични заболявания и дори някои видове рак.

Предимства на екстракта от зелен чай за отслабване

 • увеличаване на загубата на мазнини. Това води до по-голям разход на енергия и окисляване на мазнините.
 • работи по дозозависим начин, така че колкото повече приемате, толкова повече ползи за отслабването ви ще забележите.

Прием на екстракт от зелен чай за отслабване

За отслабване, най-добре е да го приемете 30-40 минути преди тренировка. Препоръчителната доза е около 500-1000 mg екстракт от зелен чай. Тази добавка за отслабване обикновено се предлага под формата на капсули и може да се приема с храна. Екстрактът от зелен чай, като добавка за отслабване, се счита за напълно безопасен и без странични ефекти, но за да сведете до минимум евентуалните рискове, се препоръчва да не го приемате на празен стомах.

L-карнитин за отслабване

Отслабване 2
Отслабване - Качество и достъпност!

Добавката за отслабване L-карнитин е аминокиселина, която се образува в черния дроб и бъбреците. Въпреки това, се формира и другаде в тялото, най-вече в мускулите и мозъка.

Чрез храната можете да го набавяте от червено месо (то е най-добрият източник и колкото е по-червено, толкова по-добре!), както и от други животински продукти. От растителните продукти, L-карнитин за отслабване можете да си набавите от авокадо и соя.

Има два вида карнитин: L-карнитин и D-карнитин. L-карнитинът е активната форма, която играе роля в енергийния метаболизъм и съответно, помага за отслабване.

Предимства на L-карнитина за отслабване

 • спомагат за ускоряване на отслабването и изгарянето на мазнини
 • освен за отслабване, помага за подобряване на мозъчната функция
 • регулира кръвната захар
 • предотвратява увреждането на мускулите
 • увеличава издръжливостта

Прием на L-карнитин за отслабване

Добавката за отслабване L-карнитин се предлага във вид на капсули, в течна форма или под формата на прах. Препоръчителните дози за отслабване са 1-3 g на ден при хранене с въглехидрати. Най-добре е да вземете добавката за отслабване преди или след тренировка, за да увеличите ефективността и да помогнете за загубата на мазнини и отслабването.

Преди да започнете приема на тази хранителна добавка за отслабване, прочетете внимателно етикета или листовката. Ако имате въпроси или колебания, говорете с медицински специалист.

Пируват за отслабване

Пируватът, който е част от някои добавки за отслабване, е органична киселина, която участва в производството на енергия в тялото. Той се синтезира от глюкозата в тялото и може да се превърне обратно във въглехидрати или в мастни киселини. Можете да го набавите храни като червени ябълки, тъмна бира, сирене и червено вино.

Предимства на пируват за отслабване

 • ефективна добавка за отслабване и за загуба на мазнини
 • дава енергия и издръжливост

Прием на пируват за отслабване

Добавката за отслабване с пируват се предлага под формата на капсули. Най-ниската доза, която предлага ефективност е 6-12 g. За оптимални резултати при отслабването, може да приемате 20-50 гр пируват дневно. Няма ограничение във времето за приемане на добавката за отслабване.

Витамини и минерали за отслабване

Отслабване 3
Отслабване - Купете от нас!

Тези витамини са от съществено значение за добрия метаболизъм и отслабването. Основната функция на витамините от група В е да помагат на тялото ви да метаболизира въглехидратите, протеините и мазнините и да използва съхранената от храната енергия.

Тиаминът (В-1) например, помага на клетките на тялото да преобразуват въглехидратите в енергия. С други думи, ниските нива на един или повече от тези витамини означават, че метаболизмът ви няма да функционира в най-добрия случай. Това прави отслабването още по-трудно.

Съвет за отслабване с витамини от група В:

Сравнително трудно е да успеете да си набавите всички всички осем витамина от група В за отслабване. Но можете лесно да ги намерите в хранителна добавка.

Витамин D за отслабване

Витамин D е от решаващо значение за здравата имунна система. Адекватното ниво на витамин D също могат да помогнат за предотвратяване на депресия, според някои изследвания. Точната роля на витамин D за отслабване все още не е ясна, но изследователите са забелязали занижени нива на витамин D при хора със затлъстяване, а изследване от 2011 г. установява, че възрастни с наднормено тегло и затлъстели, приемащи добавки с калций и витамин D, губят значително повече стомашни мазнини, отколкото хората, които не приемат никакви добавки.

Вашето тяло може само да набави необходимото му количество витамин D само от слънцето. Затова, ако прекарвате прекалено много време на закрито или през зимните месеци може да изпитате дефицит на този витамин. Набавянето на достатъчно витамин D от храната е трудно, затова често се препоръчва приемът му чрез добавки.

Желязо за отслабване

Желязото играе роля за отслабването, като подпомага тялото ви да генерира енергия, усвоявайки хранителните вещества. Желязото помага пренасянето кислород до всички клетки в тялото си, включително до мускулите. Това от своя страна им помага да изгарят мазнините, което ще доведе.

Твърде малкото желязо може да доведе до желязодефицитна анемия, която е един от най-често срещаните хранителни дефицити в световен мащаб.

Ако забележите някои от следните симптоми: умора, слабост, ниски нива на енергия, е добре да се консултирате с лекар и да помислите за прием на желязо. Ниските нива на желязо намаляват и вашата физическа издръжливост и спортни резултати. Жените, които страдат от тежки менструални периоди, както и хората, които често даряват кръв, са по-предразположени към недостиг на желязо.

Ако сте изложени на по-висок риск от недостиг на желязо, говорете с вашия лекар за прием на добавка, съдържаща желязо.

Усвояването на желязото и постигането на по-добри резултати в отслабванете с негова помощ, може да се подобри като към диета с богати на желязо храни и хранителни добавки, прибавите и източник на витамин С, като ягоди или домати.

Съвет: към приема на желязо, осигурете наличие на допълнителни фибри в диетата си, тъй като желязото може да доведе до запек.

Магнезий за отслабване

Отслабване 4
Отслабване от SNC

Когато имате за цел отслабване и загуба на тегло, магнезият ви е необходим за производството на енергия в организма. Този минерал действа като кофактор в повече от 300 ензимни системи, отговорни за широк спектър от реакции в организма, включително:

 • контролиране на нивата на глюкоза в кръвта
 • регулиране на кръвното налягане
 • поддържане на костите силни
 • поддържане на работата на нервната система

Съвет при прием на магнезий: много високите нива на магнезий в организма често водят до диария.

Хранителни добавки за отслабване

L-карнитин за отслабване

Витамини и минерали за отслабване

Магнезий за отслабване

Филтри
Марки
Цена
Подреди по
Подреди по