Kre-Alkalyn Creatine+Vitamin E PowerBand 160 CAPS

49,99 лв.
  • Марка: POWERBAND

Kre-Alkalyn креатин е азотна органична киселина. Около 95% от креатина в тялото се намира в клетките на скелетните мускули. Тези клетки могат да съхраняват повече креатин, отколкото обикновено приемаме чрез ежедневната си диета и/или който тялото ни синтезира.

 

 

PowerBand Kre-Alkalyn Creatine+Vitamin E PowerBand 160 CAPS ще Ви даде:

 

  • Повече сила
  • По-бързо възстановяване между серийте
  • Без водна задръжка, съответно подходящ и за аеробни спортове
  • Висока степен на усвояване
  • Без зареждащи фази
  • Удобен прием на капсули

 

 

 

Приемайки Kre-Alkalyn, вашите мускули ще могат да задържат повече креатин, което ще помогне за доставянето на повече енергия на клетките на тялото, особено на мускулите, благодарение на макроергичните съединения ( известни като фосфокреатин). Тези съединения съдържат енергията, необходима за попълване на АТФ ( аденозин трифосфат), основният енергиен източник на клетката.

 

 

Като цяло не е известно в индустрията, че АТФ директно причинява мускулни контракции. Всъщност е точно обратното: отпуснатите мускулни влакна представляват натоварена пружина. Когато го освободим чрез нервен импулс, той всъщност не се нуждае от енергия. АТФ всъщност е необходим за мускулна релаксация, което може да се сравни с пружинно натоварване. Без него щяхме да видим ефекта от мускулната скованост. Пружината изисква енергия, за да се отвори или разшири и да се върне в режим на готовност.

 

 

Креатин фосфатът, който Kre-Alkalyn® доставя на тялото, действа като резерв от клетъчна енергия, необходима за мускулните контракции. Научно доказано е, че дневна доза от 3 грама креатин повишава ефективността при последващи кратки упражнения с висока интензивност като вдигане на тежести и интервални кардио тренировки.

 

 

Аеробно срещу анаеробно натоварване

 

 

Аеробните упражнения ( където има много кислород) са много по-чист механизъм за изгаряне на енергия и нейното превръщане в АТФ. При недостиг на кислород се активира анаеробният режим, което води до образуване на токсични метаболити ( млечна киселина) и намалява ефективността на тренировката.

 

 

Използването на Kre-Alkalyn има за цел да забави необходимостта от производство на енергия на анаеробна основа. Така се минимизират негативните ефекти от анаеробния метаболизъм, което води до по-бързо възстановяване, мускулна хипертрофия и повишена сърдечно-съдова издръжливост. Когато в тялото и кръвта има по-малко лактат, работата на сърцето, белите дробове и бъбреците се затруднява.

 

 

Кратин-креалкалин с добавен витамин Е

 

 

Проучване в САЩ установи, че средният възрастен консумира около половината от препоръчителното количество ( DRI) витамин Е - 7,5 mg от препоръчаните 15 mg на ден. Дефицитът на витамин Е е един от най-честите дефицити на витамин в Съединените щати, като 92 процента от мъжете и 98 процента от жените не достигат целта си за дневен прием. през 2006 г. изследователски екип от университета Tufts разработи статистически модел за това как да се осигури най-добрият хранителен прием на витамин Е чрез поддържане на нормален калориен прием и без допълване. Според техните открития, при нисък прием на ядки и семена, 70% от субектите са имали дефицит на витамин Е. Анализирайки този резултат, можем да кажем, че ядките и семената може да са най-добрият начин да започнете да повишавате нивата на витамин Е. Разбира се, ниската консумация на тъмнолистни зеленчуци от средния американец е друга причина, поради която толкова много хора в Съединените щати имат дефицит на витамин Е.

 

 

Дефицитът на витамин Е причинява малабсорбция. Ето защо, за максимално усвояване на креатина, ние го комбинирахме с витамин Е. Изследване на метаболизма на креатин показа, че дефицитът на витамин Е намалява мускулния креатин и увеличава креатинът, който се отделя в урината. Изследвани са три групи: субекти с дефицит на витамин Е, субекти с нормални нива ( контролна група) и субекти с добавка на витамин Е. В това проучване групата, приемаща витамин Е, показва по-високи нива на мускулен креатин в сравнение с контролната група.

 

 

В статия в списанието Free Radical Biology and Medicine учените демонстрираха, че витамин Е е от съществено значение в процеса на възстановяване на плазмените мембрани на клетките, което означава, че без подходящ витамин Е те не могат да се възстановят правилно. Това може да бъде голям проблем за много клетки, като например мускулните клетки, чиито мембрани се разкъсват по време на тренировка, казаха изследователите, ръководени от д-р Пол Л. Макнийл от Медицинския колеж на Джорджия Риджънтс университет в Джорджия. „Всяка клетка в тялото ви има плазмена мембрана и всяка мембрана може да бъде разкъсана“, казва Макнийл. Той отбелязва, че мускулните клетки често се разкъсват по време на тренировка или повишено физическо усилие. Освен това спортистите често изпълняват упражнения с максимално усилие, така че тяхната мускулна маса се коригира. „Това означава, че за първи път, 83 години след първоначалното откритие, ние познаваме клетъчната функция на витамин Е, част от това как се формират мускулите чрез естествения процес на разкъсване и „възстановяване“. Че няма напредък без болка е ясно на всички, но ако мускулите не се възстановят правилно, настъпва смърт на мускулните клетки.Представете си дълготрайното им увреждане - едно от тях са именно заболяванията, свързани със загуба на мускулна тъкан .

 

 

Защо Kre-Alkalyn + витамин Е?

 

 

Много преди креатинът да бъде използван от спортисти и бодибилдъри през 1962 г., учените започнаха да измерват пряката връзка между витамин Е и способността на мускулите да съхраняват креатин. В резюме на тяхното изследване, публикувано в реномирано търговско списание, те заключиха, че когато диетата от група А е предназначена да увеличи дефицита на витамин Е, запасите от мускулен креатин са значително намалени и големи количества креатин се отделят в урината. Група В, чиито нива на витамин Е са били постоянни преди изследването, не показва значителни промени в складирането на креатин в мускулите. Група Б, чиято диета е формулирана с по-висок прием на витамин Е, показва измеримо нетно увеличение на креатина в мускулната тъкан. Връзката разчита на способността на мускулните клетки да задържат креатина по-дълго, като по този начин се подобрява способността на тялото да съхранява креатина оптимално.

 

 

Това проучване е добре известно на сериозните изследователи на креатин, но тъй като не е публикувано в дигиталната ера и е било около 30 години преди комерсиалното производство и продажба на креатин, индустрията на добавките досега е пропуснала възможността да преоткрие...

 

 

Как да приемате PowerBand Kre-Akalyn + витамин Е:

 

 

Вземете 3-4 капсули 45-60 минути преди тренировка. Почивният ден може да приемете 2 капсули сутрин на гладно. Няма нужда от зареждащи фази и кре-алкалин може също така да приема продъжлително време, без прекъсване.

 

 

Опаковка: 160 капсули

 

 

SNC

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!