Продукти

Леден протеинов шейк с кафе

Леден протеинов шейк с кафе
14 април 2019

Един от основните начини за изграждане на чиста мускулна маса или отслабване е да се пие протеинов шейк. Те са бърза и лесна храна, която може да осигури всичко, от което се нуждаете в една чаша - витамини, минерали, въглехидрати, мазнини и протеини.

Тази рецепта е уникална, лесна и вкусна! С ниско съдържание на калории (около 115), с високо съдържание на протеин, и перфектната сутрешна напитка за загуба на тегло!

Увеличете изгарянето на мазнини, като същевременно запазите чистата мускулна маса.
Ще се нуждаете от:

- колкото кафе Ви харесва 
- 1/2 чаша неподсладено кокосово мляко
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 2 супени лъжици (10 гр ) какао на прах
- 1 мерителна лъжица (30g) протеин
- 1/2 купа лед

Смесете всички съставки и разбъркайте. Ако е твърде гъсто, добавете малко повече кокосово мляко или кафе, докато получите точната консистенция. Ако е твърде блудкаво, добавете още лед или замразени банани. (бананите ще увеличат калорийте).

Уверете се, че използвате протеин на прах, който обичате. Ако откриете, че вкусът на протеина е прекалено силен, опитайте се да използвате само 1/2 лъжичка и добавете малко кисело мляко.

Предимства на протеинови шейкове:

Те могат да помогнат за изграждането на чиста мускулна маса, но също така могат да допринесат за изгаряне на мазнините, като осигуряват основни хранителни вещества и подобряват метаболитната активност.

Протеинът е основно хранително вещество, което играе жизненоважна роля в ежедневната функция на тялото. Наред с мускулите, те също участват и в изграждането на кожата, костите, хрущялите, кръвта. Без достатъчен прием на протеини мускулите няма да се възстановяват бързо и ефективно и това може да доведе до претрениране. След тежка тренировка е важно да се помогне на тялото да се възстанови по най-бързия начин, да се възползвате максимално от т. нар. анаболен прозорец и в този момент протеиновите шейкове са най-добри, тъй като се усвояват по-бързо от обикновената храна. Тогава мускулните клетки са свежи и отворени за хранителни вещества и протеинът на прах е най-удачният избор.

Протеиновите шейкове имат ползи и за жените. С възрастта при тях рискът от остеопороза и ставни проблеми се увеличава, така че става още по-важно да се запази мускулната маса и да се получава достатъчно количество протеин. Ако не приемата достатъчно белтък с храната протеиновите шейкове биха могли да Ви помогнат. Също така ще помогнат и за отслабване, тъй като можете да ги използвате като заместител на хранене. Те ще запазят мускулите Ви в условия на калориен дефицит и така ще изградите мечтаното тяло.

SNC