Magnesium B complex Магнезий Б комплекс 30 ТАБС

Продукти
28,00 лв.
  • Марка: Cvetita Herbal
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Магнезият е вторият по присъствие минерал в човешкото тяло и е замесен повече от 300 ензимни реакции и процеси, които се случват ежедневно в тялото. Този минерал улеснява метаболитните процеси в организма, което е особено важно за тяхната функционалност. Магнезият помага за образуването на колаген. Колагенът е основният протеин на съединителната тъкан и най-разпространеният протеин, който има кости, мускули, сухожилия, връзки, кожа и хрущяли. Той е основният компонент на съединителната тъкан, който изгражда сухожилия, връзки, кожа и т.н. Магнезият стимулира производството на колаген и по този начин предпазва костите и ставите. Поради много органични процеси, тялото ни постоянно губи ценни минерали. Една от естествените и неконтролируеми функции на тялото е изпотяването. Благодарение на При отстраняване на водата се отстраняват минерални соли, магнезий, калций, калий и др. Дефицитът на магнезий причинява дефицит на магнезий или (хипомагнезиемия), което означава ниски нива на магнезий в кръвта. В такива случаи нивото на серумния магнезий е под минимума от 7 mmol / l. Поради липсата на магнезий тялото е склонно много заболявания, тъй като е много важен за работата на сърдечно-съдовата система, мускулите, нервната система и процесите на производство и транспорт на енергия.

Основните ползи от приема на магнезий за тялото:

Важно за производството на енергия

Производството на енергия е една от основните задачи, които тялото изпълнява непрекъснато. Този процес се осъществява чрез задвижване на химични реакции, които протичат в определена последователност. Не случайно магнезият е един от основните минерали, участващи в производството на енергия. Той, подобно на навигатора, насочва нервите импулси за активиране на мускулната работа.

Насърчава качеството на съня

Известно е, че магнезият се препоръчва за подобряване на качеството на съня. Това е така, защото минералът играе важна роля за възбуждането на нервните клетки. Магнезият помага за увеличаване на мелатонина, хормона на съня, а също така контролира кортизола и адреналина. Заедно с други важни вещества, магнезият има изключително устойчива и стабилизираща клетъчна мембрана. По този начин той отпуска мускулите и това е един от основните процеси за предизвикване на спокоен и качествен сън.

Подпомага сърдечно-съдовата дейност

Магнезият е основен минерал, който помага да се предотврати увреждането на сърдечната мускулна тъкан. Магнезият е необходим и за ензимите, които поддържат клетъчната активност - за използване на наличните хранителни вещества и поддържане необходим електролитен баланс. При липса на магнезий клетките на сърдечния мускул губят способността си да произвеждат енергията, от която се нуждаят, и тази енергия е отговорна за свиването на всеки сърдечен ритъм и като цяло. Клетките също губят способността да задържат калий, натрий и калций извън тяхната маса. Тази верижна реакция означава загуба калий и причинява неравномерен сърдечен ритъм, състояние, наречено аритмия. Въпреки това, електролитният дисбаланс се свързва и със значително повишени нива на натрий в клетките, отново в отговор на недостиг на магнезий. Неспособност на сърдечните клетки да задържат натрий извън тяхната маса натрият привлича вода. Това причинява оток (подуване поради задържане на течности).

Той поддържа съдовата функция

Магнезият играе важна роля за поддържане целостта и активността на всеки компонент на сърдечно-съдовата система. Магнезият е необходим на артериалните мускули, големи и малки (капиляри и артериоли), за да се свие и отпусне, преодолявайки свиването, предизвикано от калция. Неслучайно магнезият е един от основните минерали, участващи в производството мощност. Подобно на навигатора, той насочва нервните импулси, за да активира мускулната работа. Това е важно и за капилярите, където кръвта и клетките на тъканите и вените, които връщат кръвта към сърцето, се обменят за газове и хранителни вещества. Всички части на сърдечно-съдовата система, които поддържат живота на тялото, зависят от това степента на достатъчно магнезий, наличен по един или друг начин.

Витамин В1

Витамин В1 (тиамин) е водоразтворим витамин, което означава, че е водоразтворим, подобно на витамин В. Тиаминът е основно хранително вещество, от което всички тъкани в тялото се нуждаят, за да функционират правилно. Основните ползи от приема на витамин В1 за организма Важно за енергийния синтез в организма Първо, тялото се нуждае от тиамин, за да произведе аденозин трифосфат. В това отношение витамин В1 е от съществено значение за метаболизма на аденозин трифосфат (АТФ). АТФ е макроенергично химично съединение (т.е. ензим), съставено от богати вещества

Първо, тялото се нуждае от тиамин, за да произведе аденозин трифосфат. В това отношение витамин В1 е от съществено значение за метаболизма на аденозин трифосфат (АТФ). ATP е макро-енергийно химично съединение (т.е. ензим), изградено от богати на енергия връзки, включително. Трите основни съединения са аденин, рибоза и фосфорна киселина. Неутрализира действието на свободните радикали Витамин В1 е мощен антиоксидант, който неутрализира успешно действието на свободните радикали и забавя процеса на стареене на клетките. Антиоксидантите са група биохимикали (съединения с ниско молекулно тегло), които допринасят значително за организма, като помагат за защита срещу оксидативен стрес. Ролята на антиоксидантите е да намалят синтеза на оксиданти (свободните радикали, чието производство е свързано с нормалните процеси в клетките). 

Витамин В6

Витамин В6 (пиридоксин) е витаминоподобен елемент, който е един от жизненоважните компоненти на тялото. Пиридоксинът е важен биоенергетик в организма, участва в метаболизма, особено в метаболизма на протеините и мазнините, както и в синтеза на ензими. Витамин В6 насърчава правилния метаболизъм в организма. Този елемент играе роля в метаболизма на протеините и въглехидратите. Освен това, пиридоксинът е елемент, частично отговорен за липидния метаболизъм. Пиридоксинът също така успешно подпомага усвояването на важни микро- и макроелементи, аминокиселини (включително основен цистин, глутамин и други).

Основните ползи от витамин В6 за организма

Той стимулира метаболизма Витамин В6 насърчава правилния метаболизъм в организма. Този елемент играе роля в метаболизма на протеините и въглехидратите. Освен това, пиридоксинът е елемент, частично отговорен за липидния метаболизъм. Пиридоксинът също така подпомага усвояването на важни микро- и макроелементи, аминокиселини (включително някои важни цистин, глутамин и други). Подпомага метаболизма на важни вещества Витамин В6 се синтезира в кръвта след процесите на чревната микрофлора. Това подчертава ролята на този елемент в метаболизма. Витамин В6 също улеснява усвояването на витаминоподобни елементи и захари в червата. Пиридоксинът подпомага правилното взаимодействие и разпределение на глюкозните елементи в организма. Необходими за функционирането на нервната система Благодарение на способността си да регулира глюкозата, витамин В6 поддържа нервната система. По този начин пиридоксинът балансира много процеси и стимулира работата на нервната система. Според изследванията този елемент успешно контролира метаболизма на ензимите в мозъка, като по този начин допринася за подобряване на паметта, настроението и съня. Витамин В6 също участва в образуването на гликоген в мускулите, което означава съхранение на важни нуклеинови киселини. Това от своя страна помага да се постигне равно съотношение на калий към натрий, което улеснява работата на цялата нервна система.

Витамин В12

Витамин В12 (кобаламин) също е водоразтворим витамин, необходим на организма. Името на този витамин е свързано със структурата му, т.е. поради съдържанието на кобалт. Витамин В12 е необходим за няколко важни системи и процеси в човешкото тяло. По принцип този елемент е много важен за правилното образуване на червените кръвни клетки (еритроцити), неврологичната функция и синтеза на ДНК, както и много други поддържащи телесни функции, като: нормално кръвообращение; поддържат надбъбречната функция; образуване на еритроцити в кръвта; правилното функциониране на нервната система и храносмилането.

Основните ползи от витамин В12 за организма

Необходимо за хематопоезата Витамин В12 е основното хранително вещество, което е необходимо производство на червени кръвни клетки (червени кръвни клетки) в кръвта. Основната функция на еритроцитите е да пренасят кислород от неговия източник на производство, т.е. белите дробове в редица тъкани и органи в цялото тяло. Поради тази причина витамин В12 е жизненоважен елемент в много други системи и процеси в тялото. Проучванията показват, че ниските нива на витамин В12 могат да бъдат основен източник на намалено производство на червени кръвни клетки или деформация на червените кръвни клетки. Подпомага имунната система Витамин В12 играе решаваща роля в състоянието на имунната система. Недостатъчността на витамин В12 може да доведе до промени в имунния отговор (т.е. намален имунен отговор). Това се дължи на свързването на витамин В12 с производството на нуклеинова киселина и синтеза на протеини. С изключение на доставката кислород, червените кръвни клетки са жизненоважни за имунната система, тъй като те участват в имунния отговор и това подчертава необходимостта от поддържане на оптимални нива на този витамин в организма. 

Хранителна информация:

Една доза: 1 таблетка

В опаковка: 30 таблетки

Опаковката стига за: 30 дни

Състав в еднократна доза - 1 таблетка:

Магнезиев цитрат - 1000 mg (Магнезий от магнезиев цитрат - 160 mg)

Витамин B-1 - 14 mg

Витамин B-6 - 10 mg

Витамин В-12 - 50 мкг

В дневна доза - 1 таблетка:

Магнезиев цитрат - 1000 mg (Магнезий от магнезиев цитрат - 160 mg)

Витамин B-1 - 14 mg

Витамин B-6 - 10 mg

Витамин В-12 - 50 мкг

Действие: Помага за поддържане на нормални нива на магнезий.

Съставки: Магнезиев цитрат, тиамин хидрохлорид (B1), пиридоксин хидрохлорид (B6), цианокобаламин (B12).

Препоръчителен дневен прием:

1 (една) таблетка на вечер преди лягане.

Препоръчителен период на прием:

За максимални резултати е добре да отнеме до 3 месеца (12 седмици). След период на почивка от около 2 седмици цикълът може да се повтори.

SNC

cvetita-herbal-hranitelni-dobavki

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!