Продукти

Остарин (MK-2866) цикъл

Остарин (MK-2866) цикъл
23 октомври 2021

Ostarine е универсално съединение, което може да прави каквото искате. Искате ли да покачите чиста мускулна маса? Ostarine може да направи това. Или може би сте готови за друг цикъл за чистене на мазнини и се нуждаете от нещо, което да ви помогне да поддържате чистия си мускул и да ви придаде втвърден вид без задържане на вода? Ostarine също може да направи това.

 

Това прави MK-2866 SARM, който може да отговаря на широк кръг хора, а не само на тези, които искат да натрупат мускулна маса. Неговите анаболни ефекти правят Ostarine съединение, което е не само полезно само по себе си, но и такова, което може да се използва и от потребители на стероиди, които искат да направят допълнителна стъпка за запазване на покачената маса между стероидните цикли, като използват по -меко, но все пак много ефективно вещество.

 

В това ръководство ще научите:

 

 • Какво е Ostarine (MK-2866)?

 • Остарин предимства (ефекти)

 • Дозировка на остарин

 • Типични цикли с Остарин

 • Остарин терапия след цикъл

 • Ostarine срещу други SARMs срещу стероиди

 • Какви резултати мога да очаквам с помощта на Ostarine?

 • Странични ефекти на Остарин

 • Общи въпроси и отговори, свързани с Ostarine

 • Моят извод и препоръка

 

Какво е Ostarine (MK-2866)?

ostabolon-ostarin-imuscle

 

Той е полезен както за покачване, така и за чистене. Има директен анаболен ефект, като се свързва с андрогенните рецептори само в мускулите и костите и тъй като не ароматизира или не се превръща в естроген или DHT, както правят истинските стероиди, можем да извлечем пълната полза от анаболизма, където е необходим, без страшните неблагоприятни ефекти, които причиняват анаболните стероиди.

 

Това не означава, че Ostarine не може да предизвика странични ефекти и както ще видим, един от тях е лекото потискане на тестостерона при някои потребители, но като цяло можем да използваме Ostarine с увереността, че най -суровите ефекти на анаболните стероиди няма бъдат налице. И това също прави Ostarine много полезен както за жените, така и за мъжете. Това прави SARM като Ostarine толкова привлекателен за спортисти, културисти и всеки, който иска повишаване на производителността или подобряване на физиката.

 

Ostarine може да постигне способността си за изграждане на мускули чрез голяма част от същите процеси, които също се стимулират от стероиди; в крайна сметка това са основните биологични функции на мускулния растеж. Това включва синтез на протеин и задържане на азот, които и двете ще бъдат засилени от Ostarine.

 

С толкова широк спектър от приложения не е чудно, че Ostarine е популярен SARM, който дава впечатляващи резултати за много различни хора.

 

Остарин Предимства (ефекти)

 

Ostarine осигурява някои подобни ползи и ефекти на стероидите, като действа по малко по -различен начин за постигане на същите цели и с бонуса да не причинява същите неблагоприятни ефекти по едно и също време.

 

Въпреки че никоя субстанция не може да съперничи на чистата сила и ефикасност на най -добрите анаболни стероиди, когато става въпрос за увеличаване на мускулите, силата и производителността, Ostarine не е ''мързелив'' и повечето потребители ще могат да видят впечатляващи ползи и ефекти с този SARM.

 

В допълнение към увеличаването на критичните процеси на задържане на азот и синтеза на протеини, е показано, че Ostarine може също да повиши IGF-1 (инсулиноподобен растежен фактор 1), което ще допринесе за по-голяма сила и мускулна печалба. Тези процеси се комбинират, за да дадат на Ostarine подобна функционалност на стероидите.

 

Това са основните ползи и ефекти, които вероятно ще видите с Ostarine:

 

 • Повишаване на мускулната маса - това вероятно е основна причина, поради която обмисляте да използвате MK-2866 и със специфична цел. Доказателствата са ясни, че Остаринът насърчава растежа върху чистата мускулатура. Няма да се спечели високо ниво на масата като при употреба на стероиди, но тези подобрения могат да увеличат масата и качесвото на мускулатурата, без излишна водна задръжка, гинекомастия, агресия или оплешивяване.

 

 • Възстановяване на мускулите - с насочване към мускулни тъкани MK-2866 стимулира защитата на мускулите след интензивни упражнения. Колкото по -бързо можете да се възстановите, толкова по -бързо можете да стигнете до следващите важни тренировки и да дадете стимул за растеж.

 

 • Кости - остават подобряващи здравето на костите, като повишават костната минерална плотност, която ги укрепва и предпазва от фрактури. Малко количество естроген, което МК-2866 може да повиши ( ако изобщо се случи, при нормални дози), не е нещо, което може да Ви притесни, тъй като като е от решаващо значение за здравето на костите и това ниско ниво.

 

 • Стави - Остаринът може да доведе до леко повишаване на естрогена и макар това да доведе до повишаване на тревожността при потребителите от мъжки пол, не трябва, поради което не се причинява от процесите на ароматизация (когато тестостеронът се превръща в естроген), а също така малко увеличение в естроген при мъжете може да донесе някои отлични ползи. Едно от тях е подобряването на здравето на ставите, което е изключително полезно за всеки културист или друг спортист, тъй като като  ще помогне за предотвратяването на травми и заздравяването на ставите. Това ще ви подпомогне да тренирате на -усилено и също така ще осигури важно предимство, когато сте ограничили калорийте при диета за намаляване на мазнините, при което всеки може да изпита дискомфорт в ставите. Всички потребители, независимо от целите, ще се възползват от укрепване на ставите, което е в основата на вашето движение, независимо дали става въпрос за вдигане на тежести, бягания, състезателни спортове или друга дейност.

 

 • Сърце - Има някои ранни доказателства, че Остарин може да има потенциал да помогне за здравето на сърцето чрез намаляване на нивата на липидите. Освен това ще трябва да се предприемат много повече проучвания в тази област. Ползата за здравето също е от голямо значение за тези, които използват MK-2866 с цел подобряване на производителността.

 

 • Предимства при бодибилдинга - Повишаване на анаболната активност е предписано на Ostarine. Подобно на стероидите, този SARM ще увеличи синтеза на протеини и задържането на азот плюс ползата от подобряване на ставите (положителен ефект от целта му за лечение на остеопороза). Това помага за възстановяване и също така Ви позволява да тренирате по -продължително и по -усилено с по -силни стави и връзки, увеличавайки вашата толерантност и способност за интензивни тренировки.

 

Поради специфичното насочване на Остарин към мускулната и костната тъкан и благодарение на способността му да покачва и да запазва мускулите, той може да се използва както в периоди за покачване на мускулна маса, така и за отслабване. Запазването на съществуващите мускули по време на ''нацепване'' е непрекъснато предизвикателство за всеки културист и Ostarine предоставя алтернатива на тецките стероиди при постигането на тази цел.

 

Остарин помага да се поддържа тялото в режим на изгаряне на мазнини с това задържане на мускулна тъкан, което прави загубата на мазнини по -лесна, отколкото ако загубите мускулите си и повлияете негативно на метаболизма. Когато говорим за Ostarine, който насърчава антикатаболизма в организма, това е основният ефект и очевидно прави този SARM идеален за целите на рязане.

 

Тези, които искат да използват Ostarine за покачване на чиста маса, ще видят отлични резултати, без да се притесняват от задържане на вода и гинекомастия, които са свързани с естроген странични ефекти на стероидите. Това означава, че всичко покачено, когато използвате Ostarine, е висококачествен мускул (при условие, че вашата диета е правилна), а не от задържането на вода, което е основен проблем при много анаболни стероиди.

 

Ефектът на Ostarine и други SARM върху холестерола все още е неизвестен. Едно проучване през 2008 г., използващо Ostarine, отбелязва намаляване на нивата на холестерола сред участниците в проучването. При толкова малко налични данни не може да се даде еднозначен отговор, въпреки че не е известно по един или друг начин дали Ostarine може да повлияе положително или отрицателно на холестерола, или дали ефектите варират значително между отделните индивиди.

 

Дозировка на остарин

 

Полуживотът на Ostarine е около 24 часа, така че можете спокойно да приемате дозата си веднъж дневно и да знаете, че кръвните нива на съединението ще останат на първоначално ниво през това време. В зависимост от Вашата доза, някои потребители на по -високи дози могат да изберат да разделят дозата на приложение два пъти дневно, така че половината да се приема рано през деня, а останалата половина вечер. За предпочитане е да се приема преди или след хранене, за да не дразни стомаха.

ostarin-ostarine-usa-labz

 

Ostarine е лесен за приемане като орален SARM, така че не са необходими инжекции.

 

Изследванията са открили, че дори много ниски дози Остарин (1 мг дневно) могат да увеличат мускулната маса при хора с мускулна загуба. Тъй като това са хора с вече много ниски нива на чиста мускулна маса, културистите, които искат да доведат мускулния растеж до по -екстремни нива, ще гледат да приемат по -висока доза, но тези, които тепърва започват или които искат само леки покачвания, могат спокойно да започнат от това ниско ниво доза и знаят, че тя има потенциал да доведе до резултати.

 

За фаза на чистене, при която трябва да задържите мускулите, докато сте на диета с намалено съдържание на калории, се препоръчва доза Ostarine от 15 mg дневно. Тази доза помага за защита на мускулите, но при повечето хора не насърчава много растеж ( но го има).

 

За да се постигне мускулен растеж, увеличаването на дневната доза до 20 мг или до 25 мг е стандарт за повечето хора и въпреки че могат да се използват високи дози, се смята, че ползите не се увеличават забележимо над 25 мг. Един прост цикъл от 6 до 8 седмици ще изисква след това при някои мъже след цикъл терапия (PCT), докато други изобщо няма да страдат от потискане. Във всеки случай за възстановяване винаги са необходими минимум 4 седмици с почивка без никакви SARMs.

 

За подобряване на производителността добрата доза за начало е 15 мг на ден. Това е повече от достатъчно, за да осигури отлични резултати за повечето потребители. Но тези, които искат да преминат към следващото ниво, ще се стремят да увеличат дозата,  да удвоят дори това количество, на 30 мг дневно. Обикновено се смята, че по -високите дози не носят големи ползи и че някъде между 20 мг и 30 мг е сладкото място за Ostarine при мъже.

 

Жените могат да използват добре Ostarine без да се притесняват от вирилизацията и повечето ще разгледат дозирането на MK-2866 от 5 мг до 15 мг дневно във високия клас. Дори при най -ниските дози жените със сигурност ще видят много забележими ползи поради високите анаболни ефекти на Ostarine.

 

Типични цикли с Остарин

 

Типичната продължителност на цикъла на Ostarine е между 6 и 8 седмици, въпреки че някои потребители ще изберат само 5 седмици. Имайте предвид, че колкото по -дълго трае цикълът (и по -високата доза), толкова по -голямо потискане на тестостерона вероятно ще имате, както по време на цикъла, така и след като приключи.

 

След цикъл на Остарин е важно да имате почивка от използването на някакви SARM изобщо за поне 4 седмици, така че тялото да има време да се възстанови.

 

Цикъл само с Остарин

 

Не е необичайно да правите цикъл само на Ostarine и е възможно да постигнете приятен мускулен растеж, особено ако сте сравнително нови в културизма.

 

Тези, които вече са натрупали, вероятно ще разгледат други съединения за увеличаване на обема, но могат да използват отлично Ostarine, за да запазят покаченото, постигнато по време на по -мощен цикъл за натрупване на маса. Това е мястото, където стойността на MK-2866 е за някои напреднали потребители: като съединение за свързване и поддържане, особено след използване на стероиди за маса. Доза от 20 mg дневно в продължение на 3-6 седмици ще осигури добра защита на чистата мускулатура.

 

Цикъл за покачване с остарин

 

За да се включите директно в цикъл  с Ostarine, който работи много добре и като единствено съединение за тази цел, можете да приемате 20-25 мг на ден и да видите бързо ползите. Новите потребители може да се колебаят да започнат с тази висока доза, така че дори 10 мг все още ще осигурят много забележими резултати.

 

Но няма съмнение, че доза до 25 мг за 6 до 8 седмици ще ви покаже силата на Ostarine за увеличаване на масата, тъй като увеличава силата, синтеза на протеини, издръжливостта и енергията, така че тялото ви е подготвено за мускулен растеж и вие ще можете да работите по -усилено - ускорявайки тези печалби още повече. Няма да има задържане на вода, така че очаквайте покачвнията да бъдат висококачествени и по -лесни за поддържане.

 

Остарин цикъл за изчистване

 

Ostarine може да работи добре самостоятелно в цикъл на ''нацепване'' и е превъзходен за запазване на мускулите. За да се запази мускулът, често е достатъчна доза от само 15 мг дневно, тъй като едва ли ще искате да натрупате много маса по това време. Но за да изведете изгарянето на мазнини на друго ниво в цикъла за рязане, ще искате да комбинирате Ostarine с поне едно друго съединение, което има по -мощна способност за изгаряне на мазнини и един от най -добрите решения е Cardarine ( Кардарин, повече за него в друга статия).

 

Въпреки че самият той не е SARM, Cardarine е отличен за повишаване на енергията и насърчаване на изгарянето на мазнини. Тази мощна комбинация е добра за запазване на мускулите, докато мазнините се изгарят, че дори е възможно да се постигне известно увеличаване на мускулите при рязане, в зависимост от тренировката ви. 6 -седмичен цикъл ще даде резултати, като дневната доза от 10 mg от всяко съединение през първите две седмици, увеличена до 20 mg дневно през последните четири седмици.

 

Ostarine Stacks/ стакове / комбинации

 

Използването само на Ostarine е много често срещано явление, но неговата гъвкавост може да направи възможно използването в стакове и по някои по -креативни начини, като например свързващо съединение между стероидните цикли, за да ви помогне да поддържате покачането поради минималното му потискане и отличната способност за поддържане на мускулите .

 

Както бе споменато в препоръчителния цикъл за чистене по -горе, Cardarine е перфектно сдвояване с Ostarine за целите на получаване на много тонизирана, изрязана физика, без да се губят мускули при диета с дефицит на калории. LGD-4033 (Ligandrol / Лигандрол) също често се подрежда с Ostarine с цел натрупване на мускули и задържане на мускулите след цикъл на покачване на мускулна маса.

 

Остарин терапия след цикъл ( PCT)

 

Всеки индивид, използващ Ostarine, ще трябва да прецени какво влияние оказва върху тестостерона. Някои ще изпитат по -голямо потискане от очакваното, но някои момчета няма да страдат от някакво забележимо потискане. Колкото по -висока е дозата ви Остарин, толкова по -голям е рискът от потискане и в резултат на това изискването ви да правите РСТ след цикъла.

 

Необходимостта от РСТ за цикъла на Остарин зависи и от друг фактор: кои, ако има такива, други съединения се използват в цикъла и какъв вид потискащи ефекти също имат те. Ако някое друго съединение, потискащо хормоните, се натрупва с Ostarine, комбинацията от двата им ефекта почти сигурно ще изисква от вас да проведете терапия след цикъл, ако искате да избегнете ниско състояние на тестостерон и свързаната с това загуба на мускули, наддаване на мазнини, ниска енергия, ниско либидо, депресия и множество други въздействия, които ще изпитате, ако вашият тестостерон е под нормалните нива. За целта може да приемате и хранителни добавки, повишаващи собственото производство на тестостерон.

 

Ostarine срещу други SARMs срещу стероиди

 

Ostarine е един от няколкото SARM, които сега се оценяват от спортистите, въпреки факта, че те също са незаконни за използване точно като стероидите. Това поставя всички SARM и стероиди в същата категория, що се отнася до закона, и се изискват същите предпазни мерки при закупуването и използването им.

 

Що се отнася до функционалността в сравнение с други SARM, Ostarine има своите специфични предимства и те се въртят най -вече около запазването на мускулите. Въпреки че е полезно за натрупване на мускули, някои други SARM са още по -мощни в тази област; по-специално Тестолон (RAD-140) и Ибутаморен (MK-677).

 

Погрешно предположение при SARMs е, че те няма да потискат тестостерона, но това не винаги е така с Ostarine. Някои други SARM няма да имат потискащи ефекти, но потенциалните потребители на Ostarine трябва да преценят това като фактор, когато решават кой SARM да използва, тъй като може да причини известно потискане, докато някои SARM няма да причинят никакво, а други могат да потиснат по-силно от Ostarine.

 

Има малко реално сравнение между MK-2866 и SARM като цяло със стероиди. Въпреки че всички те имат анаболни ефекти, тези на Ostarine са силно насочени към костите и мускулите, той е нестероиден. Разбира се, стероидите са синтетични хормони, така че действат в цялото тяло; поради което получаваме сериозните странични ефекти, които не са толкова сериозни, колкото да използваме Ostarine и SARMs като цяло.

 

MK-2866 може да даде блестящи резултати, но потребителите не трябва да се опитват да сравняват тези резултати със стероиди, тъй като те са два много различни вида съединения.

 

Какви резултати мога да очаквам с помощта на Ostarine?

 

Тъй като Ostarine е полезен както за натрупване на мускули, така и за задържане на съществуващ такива, можете да го използвате при цикли на покачване и чистене. Това очевидно ще даде различни резултати в зависимост от начина, по който използвате Ostarine в даден цикъл, и какви други съединения, ако има такива, с които го съчетавате.

 

При групиране можете да очаквате да видите превъзходни резултати, които идват без задържането на течности. Въпреки че размерът на вашите покачвания няма да съперничи на този, който може да бъде постигнат с най -мощните анаболни стероиди, вие също няма да имате осакатяващите странични ефекти, които идват с тях. Работете усилено върху вашата тренировъчна програма, докато използвате Ostarine и ще ви позволи да постигнете някои много впечатляващи резултати и те трябва да бъдат много по -лесни за поддържане след цикъла, защото печалбите ви ще бъдат чисти чисти мускули без допълнително тегло на водата.

 

Ако използвате Ostarine като свързващо съединение между цикли със стероиди, можете да очаквате да видите по -лесно и по -добро запазване на мускулите между тях. Този SARM активно работи за спиране на катаболизма (загубата на мускули), за което първоначално е бил предназначен. Това го прави идеален за поддържане на чиста мускулна маса с почти никакви странични ефекти. Поради тази причина това е един от SARM, който може да се хареса на по -хардкор културисти, използващи анаболни стероиди.

Каквато е да е Вашата цел, обаче, хранителният режим остава основен фактор!

 

Странични ефекти на Остарин

 

Когато се използва във високи дози, което вероятно се случва при културисти и спортисти, виждаме един от същите проблеми, които идват с употребата на анаболни стероиди: потискане на естественото производство на тестостерон. Високите дози и дългите цикли предизвикват това състояние при мъжете и затова при тези обстоятелства е необходимо проследяване с РСТ, точно както със стероиди.

 

Много краткосрочната или ниска дозировка на Ostarine не винаги може да доведе до този страничен ефект. Ostarine няма да потисне тестостерона напълно като стероидите и ефектът от това може да варира при отделните индивиди. Въпреки че SARM не се ароматизират, има някои доказателства, че все още може да настъпи леко повишаване на естрогена, но за повечето хора това няма да е достатъчно, за да се наложи използването на антиестроген.

 

Естрогенни странични ефекти - Няма ароматизираща активност с Ostarine, така че не можете да очаквате странични ефекти, свързани с естрогените, които са чести при стероидите, като растеж на гръдната тъкан при мъже и задържане на вода. Въпреки това може да бъде изненада, че въпреки липсата на ароматизираща активност, все още е възможно Остарин да повиши нивата на естроген в малко количество. Това ще бъде достатъчно меко, че няма да е необходимо да използвате антиестрогенно лекарство и всъщност може да има някои ползи при мъжете, тъй като мъжете се нуждаят от малки количества естроген - използването на антиестрогенно лекарство в този случай може да премахне всичкия естроген и да предизвиква хормонален дисбаланс, поради което не се препоръчва, нито се изисква.

 

Андрогенни странични ефекти - Акне и косопад и всякакви други андрогенни ефекти не са проблем при използването на Ostarine. Това е така, защото Ostarine, като SARM, е много специфичен за андрогенните рецептори, с които се свързва, и не засяга области, които предизвикват отрицателни ефекти, които са толкова често срещани при стероидите. Освен това, жените, употребяващи Ostarine, не са изложени на риск от развитие на мъжки черти като растеж на косата или задълбочаване на гласа.

 

Чернодробна токсичност - Никаква чернодробна токсичност не е свързана с Ostarine и това е едно от най -големите му предимства пред много стероиди, които представляват голям риск за черния дроб. Така че няма да се притеснявате за допълнителните разходи за хранителни добавки за подпомагане на черния дроб.

 

Холестерол - В сравнение с анаболните стероиди, за които е известно, че често причиняват много сериозни ефекти върху холестерола, ефектът на Ostarine върху холестерола е в най -лошия случай само лек. При някои хора това може леко да намали нивата на добрия холестерол, но за по -голямата част от хората това е малко вероятно да бъде притеснително или дори забележимо.

 

Потискане на тестостерона - Остаринът потенциално може да причини известно ниво на потискане на тестостерона. Това ще варира при хората в зависимост от дозировката и индивидуалните здравни фактори, така че някои ще трябва да направят PCT, а други ще могат да излязат от Ostarine и да поддържат нормална функция на тестостерон. Ostarine няма да потисне тестостерона до нивото, което правят стероидите, което често може да го изключи напълно, но за някои момчета това може да бъде достатъчно, за да насърчи добавянето на допълнителен усилвател на тестостерона към цикъла, например под формата на хранителна добавка . Новите потребители на Ostarine могат да оценят въздействието му върху тестостерона, като започнат ниска доза и коригират, ако е необходимо.

 

Ostarine, както всички SARM, все още е в етап на проучване от своя разработчик и като такива, все още има аспекти, които остават неизвестни както за краткосрочните му ползи, така и за потенциалните дългосрочни странични ефекти. Над 35 милиона долара са били вложени в проучвания и изпитания на Ostarine досега.

 

Както всички SARM, Ostarine е забранен от WADA (Световната антидопингова агенция). През последните няколко години имаше редица високопрофилни положителни тестове за допинг за този SARM сред професионални спортисти, като много от тях твърдяха, че несъзнателно са приемали съставката, когато не е била обозначена върху добавки. Остарин има полуживот от 24 часа и може да се приема веднъж дневно.

 

Повечето потребители на този SARM ще изпитат малко или никакви странични ефекти, някои хора може да забележат леки такива. Тъй като Ostarine, както всички SARM, е сравнително ново вещество, пълният му спектър от възможни странични ефекти - особено при дози, използвани за повишаване на производителността - все още не са напълно открити и голяма част от настоящите знания идват от личния опит на самите потребители. Това означава, че може да има възможни неизвестни странични ефекти за индивидите.

ostarin-ostarine-magnus-sarms

 

Общи въпроси и отговори, свързани с Ostarine

 

Какво прави Остарин с тялото?

 

Ostarine има анаболни ефекти, насочени към мускулите и костите, където насърчава мускулния растеж и увеличаване на минералното съдържание на костите, което води до заздравяването им. Ostarine е отличен в подпомагането на задържането на мускулите по време на диета и фази на чистене, но също така помага на тялото да изгражда мускули и да увеличи силата.

 

Остарин законен ли е?

 

Ostarine няма одобрение за човешка употреба в никоя страна и е забранен от WADA, като е включен като S1 анаболен агент в списъка им със забранени вещества, повишаващи ефективността. Това означава, че ако се състезавате в професионални спортни състезания и имате положителен тест за Ostarine, може да бъдете изкарани от спорта завинаги. Купуването на Ostarine онлайн е единствената опция, тъй като тя не е достъпна никъде чрез официални източници. Не е трудно да се намери, но трябва да се има предвид, че единственият легален начин за получаване на Ostarine в САЩ е за изследователски цели, така че използвате правна вратичка, когато купувате този или друг SARM.

 

Остарин изгражда ли мускули?

 

Да, една от основните цели на Ostarine е за мускулен растеж, тъй като първоначално е предназначен за лечение на хора, страдащи от заболявания, които причиняват загуба на мускули. За културисти и спортисти, които искат да увеличат съществуващия си мускул, използването на умерено високи дози Ostarine и комбинирането на това с интензивни тренировки с тежести може да доведе до впечатляващ мускулен растеж и въпреки че няма да е толкова мощен като стероида, е възможно да наддадете 8 килограма мускул в остаринов цикъл.

 

Действа ли Ostarine наистина?

 

Ostarine е показал в проучвания при хора, че е ефективен за подобряване на мускулната маса, общата годност и физическите способности. Много SARMs нямат изпитвания при хора, които да доказват тяхната ефективност, но Ostarine показа ясни ползи както при проучвания при хора, така и при животни. Можете да използвате Ostarine за всякакви цели: обем, чистене, подобряване на възстановяването на мускулите и рекомпозиция на тялото.

 

Колко безопасен е Ostarine?

 

В сравнение със стероидите, Ostarine се счита за много по -безопасен и със сигурност с много по -нисък риск от странични ефекти. Той не идва с често срещаните странични ефекти, наблюдавани при повечето стероиди като задържане на вода, гинекомастия, акне, косопад или повишен холестерол. Важно е, че Остарин е много по -безопасен за черния дроб от повечето анаболни стероиди, тъй като не е токсичен. Въпреки тези известни факти, не може да се изключи възможността за неочаквани краткосрочни и дългосрочни ефекти, тъй като не са правени по -задълбочени проучвания върху това сравнително ново съединение, поради което потребителите на всякакви SARM винаги трябва да продължават с повишено внимание.

 

Може ли Ostarine да причини гинекомастия?

 

Не, няма да изпитате уголемяване на млечната тъкан на гърдата ( гинекомастия) с Остарин, тъй като не се ароматизира - това означава, че Остарин не предизвиква превръщане на тестостерона в естроген или в ДХТ, което е основната причина за гинекомастия, която причиняват истинските стероиди. Можете безопасно да използвате Ostarine, без да се притеснявате от гинекомастия или задържане на вода, така че също няма нужда да добавяте други лекарства към цикъла си, като антиестрогенните лекарства, които са почти винаги необходими, когато използвате стероиди за борба с гинекомастията.

 

Остарин стероид ли е?

 

Ostarine не е стероид. Това е SARM (селективен модулатор на андрогенния рецептор). Стероидите използват хормони ( обикновено тестостерон или подобни), които директно влизат в тялото, докато SARM Ostarine не е хормон и е насочен само към много специфични андрогенни рецептори в областите, които са най -важни: мускулите и костите.

 

Ostarine допинг ли е?

 

Ostarine се счита за лекарство за повишаване на ефективността ( допинг) от Световната антидопингова агенция, което го прави забранено вещество в състезателните спортове. Всички SARM са включени в този списък и някои спортисти са дали положителен тест през годините.

 

Моят извод и препоръка

 

Ако искате голям тласък на Вашето анаболно състояние и наистина държите да ползате забранен медикамент за целта, тогава MK-2866 е един от най-добрите налични варианти извън анаболните стероиди. Очевидно няма да получите бързото изграждане на маса, което е възможно със стероиди, но с по -бавен и стабилен подход, качеството може да бъде постигнато с Ostarine и също така да се превърне в полезно съединение между стероидните цикли, така че използването му не е ограничено само до хора, които не използват анаболни стероиди.

 

ВНИМАНИЕ!!! ЦЕЛТА НА ТАЗИ СТАТИЯ Е ДА ВИ ИНФОРМИРА ЗА ПОЛЗИТЕ И ВРЕДИТЕ ОТ SARMS. ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ НАСЪРЧАВАМЕ ТЯХНАТА УПОТРЕБА. НИЕ ОТ SNC СМЕ ТВЪРДО ПРОТИВ УПОТРЕБАТА НА ЗАБРАНЕНИ МЕДИКАМЕНТИ! ПРЕПОРЪЧВАМЕ И ТВЪРДО ЗАСТАВАМЕ ЗАД ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ, КАКТО И ПРАВИЛЕН ХРАНИТЕЛЕН И ТРЕНИРОВЪЧЕН РЕЖИМ! 

 

Димитър Борисов,
Sport Nutrition Center