PURE NUTRITION MACA 500 МГ 100 КАПС

Продукти
25,00 лв.
  • Марка: Pure Nutrition
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Мака на Pure Nutrition е хранителна добавка с една единствена съставка – прах от растението мака, полезно за здравето на простатата, либидото, когнитивната функция и редица други биологични процеси в човешкия организъм.

„Мака“ е популярното название на растението Lepidium meyenii от семейство Кръстоцветни, към което принадлежат и добре познатите ни зеленчуци карфиол и броколи, а също така синапът и ряпата. Независимо от липсата на физическа прилика, растението понякога е наричано „перуански женшен“, тъй като се отглежда изключително в Перу, а и заради сходното му с женшена действие.

В традициите на инките и други индиански племена от високите части на Андите, употребата на маката се свързва с повишаване на плодовитостта и общия тонус както при мъжете, така и при жените. Съвременните изследвания показват многообразни ползи за организма от употребата на маката, дължащи се на широката гама от биоактивни компоненти, много от които се съдържат само в това растение.

Как действа Мака на Pure Nutrition?

Мака е ендемичен вид за региона на перуанските Анди и расте на надморска височина между 4000 и 4500 м. Употребата му датира от над 2000 години и отдавна е признат за една от най-разнообразните като действие суперхрани. Растението се среща в различни цветови вариации, но най-честата, а и най-полезната, е жълтата мака.

Биологично-активните компоненти са много, но може би най-важните като въздействие и уникални само за вида Lepidium meyenii са алкалоидът macaridine и macaenes – ненаситените мастни киселини на маката. Изследванията недвусмислено сочат, че macaridine е най-силният биоактивен алкалоид в растението и една от основните причини за консумацията на добавки, съдържащи мака.

Първоначално хората са започнали да консумират мака като афродизиак с цел повишаване на либидото и укрепване на сексуалната функция. Интересно е да се отбележи, че маката не подобрява либидото чрез хормонална регулация, а влияе на проводимостта на невроните и именно по тази причина действа и на двата пола.

Действието на мака се усилва с натрупване след редовна употреба от поне 4 седмици, като достига пика си след осмата седмица.
Macaenes – уникалните мастни киселини на растението мака, влияят положително на здравето на простата на мъжете по различен от обичайния начин. Изследователите предполагат, че маката намалява нивото на цинка в простатата, който е отговорен за трансформацията на тестостерона в DHT. Блокирайки анаболните ефекти от DHT върху клетките на простататa, маката спомага за предотвратяване на нейното уголемяване.

Маката също подобрява когнитивните функции и намалява тревожността като защитава невроните от окислителен стрес и невротоксини.

Ползи от Мака:

  • Повишава потентността като влияе на човешкия организъм неврологично, а не хормонално;
  • Подпомага функционирането на простатата;
  • Повишава когнитивните способности и спомага за намаляването на стреса и тревожността;
  • Влияе добре на регулирането на кръвното налягане.

Начин на употреба:

  • Приемайте по една капсула от един до два пъти дневно.

 

СЪСТАВ
Дозировка
Една доза 1 капсула
Дози в опаковка 100 дози
Дози на ден 2 дози
Билки
Мака 500 mg
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

* Съхранявайте на място, недостъпно за деца! 

* Консултирайте се с Вашия лекар, ако приемате лекарства или имате заболяване.

SNC

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!