PURE NUTRITION MELATONIN 3 МГ 100 КАПС

Продукти
15,00 лв.
  • Марка: Pure Nutrition
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Melatonin на Pure Nutrition е добавка, съдържаща чист мелатонин, чиято цел е да подпомогне здравословния сън без умора и изтощение на сутринта. Ритъмът и фазите на съня са изключително важни за човешкия организъм – за тонуса, възстановяването, изграждането на мускулна маса и дори за загубата на телесни мазнини. При проблеми със заспиването или нездрав сън, мелатонинът помага за регулиране на биологичния часовник. 

Как работи Melatonin?

Мелатонинът е вещество, което се освобождава в епифизната жлеза в мозъка и отговаря за регулацията на циркадния ритъм. Благодарение на способността на Melatonin да влияе положително на качеството и продължителността на съня, ползите от него за организма са неизброими. 

Отделянето на мелатонин се регулира от хормонът норепинефрин. По време на светлата част от денонощието, мелатониновият синтез намалява чрез прекъсване на стимулацията на норепинефрин, докато при отсъствие на светлина действието е обратно и по тази причина за хората е много по-лесно да заспиват на тъмно, отколкото на светло. Регулярният циркаден цикъл е част от здравословното производство на мелатонин, а оттам и за правилния цикъл на сън и будуване.  Съвременният човек, за разлика от първобитните хора и хората, живели в предходните векове, е изложен вечер на повече светлинни дразнители като електрическа светлина, телевизия и различни други екрани. Това нарушава естествената способност на организма да се подготви за сън, когато няма дневна светлина, като особено изложени на риск са хората, които работят на смени, включително и през нощта – за тях, добавянето на Melatonin е силно препоръчително с цел регулиране на здравословния циркаден ритъм.

Производството на мелатонин в човешкото тяло е свързано също и с метаболизма на невротрансмитера серотонин, който намалява при хора, които са подложени на стрес или страдат от депресия, като при тях допълнителният прием на добавки, съдържащи мелатонин, е от голямо значение.

Ползи от Melatonin на Pure Nutrition:

  • Подпомага циклите на здравословния сън и регулира циркадния ритъм;
  • Укрепва хормоналния баланс;
  • Влияе добре на хора с безсъние и подпомага адаптацията към часова разлика;
  • Успокоява и влияе добре на хора, подложени на стрес;
  • Влияе добре на хора, страдащи от депресивни състояния;
  • Подпомага имунната защита на организма;
  • Има антиоксидантно въздействие.

Начин на употреба:

  • По една капсула вечер преди лягане.

 

СЪСТАВ
Дозировка
Една доза 1 капсула
Дози в опаковка 100 капсули
Дози на ден 1 доза
Други
Мелатонин 3 mg
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

* Съхранявайте на място, недостъпно за деца! 

* Консултирайте се с Вашия лекар, ако приемате лекарства или имате заболяване.

SNC

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!