Revange Creatine HCL - Креатин хидрохлорид 300 гр.

89,00 лв. 71,20 лв.
  • Марка: Revange
+ -
Купи
Моля, изберете:

 Високо стабилен креатин хидрохлорид под формата на прах.

-    Увеличава мускулната сила 

-    Доказан защитен ефект върху невроните
-   
Помага да се изгради мускулна маса
-   
Подобрява паметта
-    А
нтиоксидантни свойства
-   
Безопасен за използване

-    Без водна задръжка

-    Без зареждаща фаза

-    Подходящ в периоди и за качване и за изчистване

Revange Creatine HCl е хранителна добавка, съдържаща стабилна форма на креатин - креатин хидрохлорид на прах.

Креатин HCl се характеризира със свързване на молекула на солна киселина, което гарантира по-добрата разтворимост и усвояемост в сравнение с други форми на креатин. Необходима е много по-малка доза за същия ефект!
 
Креатинът е трипептид, естествено срещащ се в организма, който играе редица важни функции. Неговата основна задача е да съхранява енергия, която се използва за работата на мускулите, сърцето и мозъка.

Биосинтеза и поява в организма
Креатинът се произвежда в черния дроб, бъбреците и панкреаса от три аминокиселини - глицин, аргинин и метионин. От тези места чрез циркулацията тя достига до други тъкани на организма - предимно мускулни, скелетни, мускулно-сърдечни тъкани, както и нервна тъкан в централната нервна система и достига до ендотелиални клетки. Разрушаването на креатина се извършва чрез отделяне на молекула вода от креатина (и неговата фосфорилирана форма - фосфокреатин), осигурявайки креатин. Той не е токсичен метаболит, концентрацията му в бъбреците и урината е клинично проследявана, за да се оценят бъбречните функции.

Участие в метаболитните процеси
Функционирането на клетките зависи до голяма степен от количеството налична химическа енергия, чийто носител е АТР - нестабилно съединение, което не може да се съхранява в клетка. Ето защо, организмът намира друг начин за съхранение на високоенергийни фосфатни остатъци - излишъкът от АТФ в участието на ензима - креатин киназата "отделя" своя фосфатен остатък (създаващ ADP) креатин, от който получаваме фосфокреатин.

Креатин киназата се появява в няколко форми - митохондриална форма "се занимава с" АТР, идваща от дихателната верига), цитозол (подобно на предишния, само във връзка с АТФ, произвеждан от пътя на гликолизата) и също така участва в реакциите, изискващи енергия (напр. мускулна контракция). Този ензим действа по два начина - може да създаде ATP от ADP и фосфокреатин или фосфокреатин от АТФ и креатин.

Влиянието върху мускулното развитие
Освен очевидното влияние на креатина върху увеличаването на количеството на наличния АТФ в клетките на скелетните мускули, което води до по-ефективни и продължителни мускулни контракции , той също има редица други положителни ефекти.

Протеинът, който физиологично ограничава мускулната хипертрофия на скелетните мускули се нарича миостатин. Доказано е, че добавянето на креатин допринася за инхибиране на активността на този протеин (в друг механизъм, в сравнение с нормално свързания с GASP-1), което води до увеличаване на растежа на мускулната маса.

Увеличаването на дебелината на мускулните влакна се извършва и в отделен механизъм. Един директно наблюдаван ефект е вътреклетъчното активиране на каскадите (т.е. MAPK и ERK), които засилват процесите на биосинтеза на протеини, а косвено наблюдаваният ефект е спадът на катаболизма (окисляването) на структурните мускулни протеини, което положително увеличава азотния баланс.

От гледна точка на спестяване на енергийни източници, се предполага, че голямо количество фосфокреатин може да допринесе за намаляването на мобилизирането на гликоген за нуждите на гликолизата, благодарение на което доставките дават възможност за по-дълги усилия. Производството на млечна киселина също може да бъде ограничено, което чрез подкисляване на околната среда осигурява симптомите на умора и необходимостта от спиране на натоварването. С краетин хидрохлорид ще ''изтискате'' още повторения от свойте мускули.

Пордади по-добрата си усвояемост и липса на водна задръжка може да се използва спокойно и в периоди за релеф.

Употреба: вземете една или две дози преди и след тренировка, в почивен ден една или две между храненията.

Опаковка: 300 гр.

Доза: една лъжичка (750 мг.)

Брой дози: 400

Да не се превишава пpeпopъчитeлнaта дневна дoзa!

Да не се използва ĸaтo зaмecтитeл нa paзнooбpaзнoтo xpaнeнe!

SNC

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!