SARMS или селективни модулатори на андрогенни рецептори съдържат андрогени. Андрогените са специален вид хормони, които действат като лиганди (молекула, свързана с друга молекула), които се свързват към клетъчните андрогенни рецептори (АР). Най-просто казано андрогените ви помагат да изградите мускули. Всички анаболни стероиди и прохормони спомагат за покачването на мускулна маса като се свързват с андрогенните рецептори.

SARMS работят като увеличават нивата на андрогени в организма, което води до значително увеличение на производителността и възстановяването. За разлика от прохормоните, SARMS са много по-селективни в начина си на работа, което ги прави предпочитан избор за хора, които се притесняват от странични ефекти.

SARMS имат подобни свойства като анаболните стероиди, но с намалени андрогенни свойства. Някои потенциални странични ефекти при употреба на анаболни- андрогенни стероиди включват акне, увреждане на черния дроб, свиване на тестисите при мъжете, по-дрезгав глас, растеж на косми по лицето, корема, горната част на гърба и отклонения в менструалния цикъл при жените. SARMs имат способността да правят разлика между анаболни и андрогенни действия, и това дава възможност за лечение на различни заболявания, включително загуба на мускулна маса, остеопороза, рак и хипогонадизъм.

SARMS предлагат предимствата на традиционните анаболни андрогенни стероиди като тестостерон например (покачване на чиста мускулна маса, загуба на мазнини, както и укрепване на костите), но с голямата разлика, че нямат странични ефекти както при стероидите, които споменахме по-горе. SARMs не са токсични, не се преобразуват в естроген и дехидротестостерон. Също така предпазват от мускулна загуба (антикатаболен ефект) в периоди за релеф, увеличават издръжливостта и намаляват времето за възстановяване. Една изключителна натурална алтернатива на стероидите!


    Няма намерени продукти.