Течен магнезий с цинк Energy Body Magnezium

34,90 лв.
  • Марка: Energybody

Magnesium Liuid на Energybody е висококачествен течен магнезии с цели 300 мг. magnesium citrate в доза, с цинк и витамин Б6.

 

Абсорбцията на магнезий зависи от неговата химическа форма. Проучване на група от 46 лица, които получават 300 мг магнезий на ден за период от 60 дни показва, че най-усвоима форма на магнезий е магнезиев цитрат -  тя е по-усвоима форма на магнезий в сравнение с други форми на магнезий като хелат на амино киселина или оксид. Това е така, защото комбинацията от магнезий с ниско молекулно тегло лимонена киселина промотира за усвояване чрез увеличаване на разтворимостта.

 

Магнезият е минерал необходим за поддържане на  електролитния баланс в организма, поддържа на високо ниво съкратителната способност на мускулите при продължителни натоварвания за издръжливост и  повишава устойчивостта му на умора.

 

Магнезият е ключов елемент в процеса на продължителна физическа дейност, като предпазва мускулите от крампи, следствие изхвърлянето на важни минерали с потта.

 

Недостигът на магнезий е придружено със симптоми на депресия, раздразнителност, липса на концентрация, потрепване на клепачите и треперещи ръце,  свиване и изтръпване на крайниците, или дори аномалии в сърцето ( напр. аритмии).

 

Укрепва ставите, хрущялите, сухожилията, костите, сърдечно-съдовата система и е изключително ценен минерал при интензивни и продължителни физически натоварвания. Подобрява имунитета.

 

Спомага за оптимизиране на протеиновия синтез и осигурява  хранителни вещества на мускулните клетки, така че да се ускори процеса на изграждане на  мускулната маса.

 

Магнезият също поддържа  функциите на нервната система, елиминира симптомите на депресия и стрес и е важен за психичното здраве на човека.

 

Magnesium Liuid на ENERGYBODY е ценна хранителна добавка, както за спортисти, така и за неспортуващи подложени на продължителни физически и умствени натоварвания.

 

Дозировка: Една дозираща капачка ( 30 мл), съдържаща 300 мг. чист магнезии, 15 мг цинк и 2,8 мг вит.B6. Приема се сутрин или вечер.

Разклатете преди употреба!

 

Опаковка: 1000 мл. с вкус на малина.

 

Производител: ENERGYBODY ( Германия)

 

Вносител: JK Fitness.

 

SNC

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!