Туринабол - стероид за чиста мускулна маса

30 ноември 2019
Туринабол - стероид за чиста мускулна маса

Чували ли сте за Туринабол и искате да знаете повече? Ето вашето ръководство:

Всичко започва в Източна Германия. Източна Германия наистина не е имала голямо население, когато е била отделна страна, но все пак те са били мощни, когато става дума за Олимпийските игри.

Както се оказва, това е било така, защото техните спортисти са употребявали анаболни стероиди и това всъщност е била част от програма от източногерманското правителство. Разбира се, това не омаловажава трудът и дисциплината им, що се касае до тренировки и отдаденост.

Най-известният от тези стероиди е бил оралният Туринабол и много от олимпийците от Източна Германия са били на цикъл с него.

turinabol-www.snc.bg

И така, какво е Туринабол?

Това е анаболен стероид, който понякога е известен като орален туринабол или просто Tbol, Turinabol. Първоначално е произведен през 60-те години като начин за лечение на остеопороза и други заболявания на костите.

Смятало се е да подобри костната маса и плътността, за да помогне за противодействие на опустошенията на тези дегенеративни болести.

Учените са отбелязали, че туринаболът предлага значителни анаболни качества с минимални андрогенни странични ефекти. Естрогенните странични ефекти също не са били проблем, тъй като туринабол не е ароматизирал.

Така че той е бил считан за „безопасен“, дотолкова, че е бил използван в клинични условия дори за жени и деца.

Правителството на Източна Германия се запознава с възможностите и решава да предостави стероид на своите спортисти.

Около 10 000 спортисти в страната го получават и използват от 1968 до 1989 г. Програмата не информира спортистите за естеството на стероидите.

Всъщност спортистите дори не осъзнават, че приемат анаболни стероиди, тъй като са били принудени просто да приемат „витамините“, за които правителството им настоява да взимат. По това време те не са могли просто да кажат „не“ на комунистическото правителство.

turinabol-steroidi-www.snc.bg

Ползи от Туринабол

Така че защо правителството на Източна Германия използва туринабол за своята допинг програма?

Признаваме, че днес тези ползи не се сравняват с това, което бихте получили от метан или дори от просто тестостерон.

И все пак резултатите от туринабол са били достатъчно добри, за да осигурят на източните немци изобилие от олимпийски медали.

Тези предимства включват:

 1. Засилен мускулен растеж

  По-голямата сила е ключов компонент на подобрените атлетически показатели, а силата идва от по-големите мускули.

Тъй като туринабол е подобен на метан, той е доста ефективен като агент за увеличаване на мускулната маса.

Мнозина, които са го опитвали, са качили 10 килограма в резултат. Някои дори са се радвали на 20-килограмово увеличение на мускулната маса, което е откровено поразително.

 1. Ефективен в цикъл за изчистване на мазнини

  Туринабол може да се използва и в периоди за отслабване и релеф.

Може да се използва и по време на цикъла за чистене, докато се опитвате да запазите мускулите, които сте качили в периода за качване.

Това е така, защото Туринабол също помага на метаболизма ви.

Тялото ви изгаря калории по-бързо, така че по време на цикъла за чистене много по-бързо преминава към изгаряне на мастни клетки, за да подхранва тренировъчните ви усилия.

Това прави Туринабол доста универсален стероид, тъй като не всички стероиди могат да се използват както за качване, така и за изчистване.

 1. Орален стероид, така че не се изисква инжектиране

  Също така не е нужно да се инжектирате с него. Всичко, което трябва да направите, е да глътнете хапче и сте готови.

Това е голямо облекчение за много потребители, тъй като не всеки се радва да му правят инжекции. Това не е просто болезнено, но има и рискове.

Само възможността за инжектиране на въздушен мехур в кръвта ви може да бъде фатална.

Въздушният мехур може да пътува до сърцето ви и да причини инфаркт, до мозъка ви да причини инсулт или до белите дробове, което да доведе до дихателна недостатъчност.

 1. По-малко тревожни странични ефекти
  Спортистите също не са имали странните странични ефекти, които други спортисти са получвали от други анаболни стероиди. Подобренията са постепенни, така че да не стане твърде очевидно, че се ''зобите'', за да сте по-силни.

Не ставате твърде големи прекалено бързо, защото също така изгаряте и мазнините, тъй като помага на тялото ви да развивате по-качествена мускулатура.

Така че няма да качите твърде много тегло за кратък период от време.

С други думи, не изглежда много вероятно да се превърнете в „Невероятния Хълк“ практически за една нощ.

turinabol-anaboli-www.snc.bg

Туринабол и странични ефекти

Рискът от странични ефекти като гинекомастия (мъжки гърди) всъщност е много нисък за Туринабол и това е така, защото не се превръща в естроген.

Така че хормоналните дисбаланси, водещи до гинекомастия, са много малко вероятни. 

Обаче „малко вероятно“ не е същото като „невъзможно“. Така че дори и при ниската вероятност за проблеми, не са малко и съобщенията за гинекомастия, която се е появила при употребата на Туринабол.

И все пак, защото нежеланите реакции на Туринабол не са толкова тревожни, колкото тези, които бихте получили от други анаболни стероиди, това не означава, че няма да имате други нежелани странични ефекти.

Туринабол все още е забранено съединение и се употребява масово без лекарско предписание. Ето част от евентуалните последици:

 1. Токсичност на черния дроб
  Това вероятно е сред най-сериозните му странични ефекти и е често срещан проблем с много орални стероиди.

Вярно е, че Туринабол всъщност е сред най-малко хепатотоксичните сред анаболните стероиди. Но все пак е възможно употребата на Туринабол да доведе до увреждане на черния дроб.

Тази възможност е била известна още при първоначалното му производство, тъй като производителие препоръчваха редовни тестове за чернодробна функция.

Увреждането на черния дроб може да зависи от дозата Туринабол. По-високата доза прави по-голяма вероятността черният дроб да се повреди. Нивото на увреждане също се увеличава и с по-висока доза.

 1. Промени в настроението
  Туринабол може да повлияе на настроенията ви, както прави алкохолът. Това е често срещан стероиден страничен ефект и туринаболът не е изключение от това правило.

Това трябва да се очаква, тъй като се отразява на хормоните ви и те наистина могат да нарушат настроението ви.

Може да се окажете по-раздразнителни и податливи на агресивно поведение, точно както някои пияни хора могат да станат агресивни.

 1. Мазна кожа
  Туринабол е сравнително по-малко андрогенен от другите анаболни стероиди, но отново това не означава, че андрогенните странични ефекти са невъзможни.

Те могат да се случат с по-високи дози или ако сте особено чувствителни към този тип странични ефекти.

Употребата на Туринабол може да доведе до повишена секреция на себум, който придава този неприятен мазен страничен ефект. Това от своя страна може да доведе и до силно акне, което е свързано с мазна кожа.

Други андрогенни странични ефекти включват повишено окосмяване по тялото, като например на гърба ви, и по ирония на съдбата това може да доведе и до плешивост.

Дозировка на Туринабол

За да сведете до минимум страничните ефекти, може да искате да се уверите, че сте приели правилно дозировката. Всичко, обаче, зависи от текущата ви фитнес цел и цикъл.

Ако сте във фаза за покачване на мускулна маса, ще трябва да преминете на туринабол цикъл от 8 седмици с по-висока доза от около 70 мг или дори 80 мг на ден. Ще получите резултатите, които искате, въпреки че рискувате да имате и странични ефекти.

Когато сте в цикъл за релеф и се опитвате се да намалите телесните си мазнини нямате нужда от толкова туринабол. Можете да се справите само с 40 милиграма на ден.

Туринабол може да се използва от жени, но дозировката трябва да е много по-ниска, отколкото при мъжете. Около 5 мг на ден трябва да е достатъчно, и не трябва да надвишава 10 мг на ден.

Продължителността на цикъла на Туринабол също ще определи дневната доза. Ако цикълът е дълъг само 6 седмици, тогава може да се вземе и по-голяма доза.

turinabol-steroid-www.snc.bg

Туринабол - цикъл и комбинации

Ако започвате с Туринабол, има смисъл да започнете бавно, от ниска доза. Така че не бива да започвате със 70 мг или повече на ден. Може да искате да го играете безопасно само с 50 мг на ден за 8-седмичен цикъл.

След това можете да опитате комбинация от Туринабол с тестостерон (Сустанон 250). Можете да приемате намалена доза Туринабол при 40 мг на ден, в продължение на 8 седмици.

В същото време можете да приемате и 500 мг Сустанон 250 за 12 седмици.

След като сте сигурни, че тялото Ви може да се справи, може да искате да опитате по-сериозен стак за изграждане на мускули. Тези стакове могат да включват тестостерон и Дека дураболин.

Въпреки това, може да искате сериозно да помислите дали да използвате Дека вместо Туринабол. Дека е признат стероид и действа много бързо.

Туринабол е производно на Дека и работи много по-бавно. Няма съмнение, че Дека Дураболин е много по-мощен от Туринабол.

PCT (терапия след цикъл) след стероиди

Стероидите объркват нивата на хормоните Ви и спират естественото производство на тестостерон по време на цикъла. Това означава, че след употреба на стероиди в продължение на 8 седмици или повече, ще трябва да спрете.

Ще трябва да се нормализират нивата на хормоните Ви и също така да дадете време на черния дроб да се възстанови от стреса от приема на стероиди.

РСТ пречиства токсините от тялото ви и противодейства на ефекта на оксидативния стрес и свободните радикали, както и възстановява собственото производство на тестостерон.

ВНИМАНИЕ!!! ЦЕЛТА НА ТАЗИ СТАТИЯ Е ДА ВИ ИНФОРМИРА ЗА ПОЛЗИТЕ И ВРЕДИТЕ ОТ АНАБОЛНИТЕ СТЕРОИДИ. ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ НАСЪРЧАВАМЕ ТЯХНАТА УПОТРЕБА. НИЕ ОТ SNC СМЕ ТВЪРДО ПРОТИВ УПОТРЕБАТА НА ЗАБРАНЕНИ МЕДИКАМЕНТИ! ПРЕПОРЪЧВАМЕ И ТВЪРДО ЗАСТАВАМЕ ЗАД ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ, КАКТО И ПРАВИЛЕН ХРАНИТЕЛЕН И ТРЕНИРОВЪЧЕН РЕЖИМ! 

Може да разгледате от големия избор на хранителни добавки тук.

Какво е Туринабол

Ползи от Туринабол

Туринабол и странични ефекти

Дозировка на Туринабол

Туринабол цикъл и комбинации

PCT (терапия след цикъл) след стероиди

SPORT NUTRITION CENTER

 

 

12 септември 2020 Корвирал за имунна система и защита срещу вируси.

Корвирал е хранителна добавка с билки, витамини,минерали, хинин за подкрепа на имунната система и резистентността на организма срещу грип.

прочети още

26 октомври 2019 Тренировка бутащи-дърпащи-крака

Тренировъчният сплит бутане-дърпане-крака е един от най-добрите методи за тренировка, подходящ както за покачване на мускулна маса, така и за отслабване.

прочети още

5 октомври 2019 Креатин - защо трябва да го взимаш?

Креатинът е хранителна добавка за подобряване на представянето във фитнес залата. Не само че е най-ефективната, но е и най-проучваната добавка на пазара и това гарантира нейната безопасност.

прочети още

7 май 2019 10 Instagram фитнес модели, които ще ви вдъхновят.

Ще ви покажем най-сексапилните Инстаграм фитнес модели, които ще ви накарат да идете в залата.

прочети още

14 април 2019 Леден протеинов шейк с кафе

Протеиновият шейк и кафето са две любими на мнозина фитнес-ентусиасти напитки и тяхната комбинация е невероятна.

прочети още

7 февруари 2019 Фитнес модел Тами Хемброу

Запознайте се с Тами Хемброу - инстаграм звезда, модел и рекламно лице на хранителни добавки от Австралия.

прочети още

18 декември 2018 Финтес модел Раиса Барбоса от Бразилия

Запознайте се с красивата фитнес дама и шампионка в категория ''дупе''.

прочети още

15 декември 2018 Вики Джъстиз от Русия.

Вики Джъстиз (Vicky Justiz) е фитнес модел, youtube звезда, вдъхновение за хиляди жени по света за здравословен начин на живот и употреба на хранителни добавки.

прочети още

18 ноември 2018 Палео диета

Храни се като пещерен човек - палеолитна диета и фитнес.

прочети още

7 ноември 2018 Яйца за повече мускули

Яйцата, които се консумират по този начин, са с 45% по-ефективни при увеличаване на протеиновия синтез.

прочети още

28 октомври 2018 Защита при уличен бой

Ако не можеш да се измъкнеш от улична схватка, трябва да можеш да се защитиш от нападателя. Треньорът по бокс Сам Колона и златният олимпийски медалист в средна категория Андре Уорд ти спасяват задника.

прочети още

18 октомври 2018 Кардио на гладно за изгаряне на мазнини

Кардио сутрин на гладно - най-доброто време?

прочети още

14 октомври 2018 Протеин преди или след тренировка?

Кое време за протеин е най-удачно - преди фитнес или след? Или и двете?

прочети още

13 октомври 2018 По-големи бицепси със смяна на повторенията

Смяна на броя повторения при тренировка на бицепса може да внесе нов тренировъчен стимул и да доведе до бърз растеж.

прочети още

9 октомври 2018 Арнолд Шварценегер

Арнолд Шварценегер - културист, филмова звезда, политик, филантроп, фитнес идол на поколения.

прочети още

4 октомври 2018 Магнезий

Магнезият - необходима хранителна добавка за фитнеса.

прочети още

2 октомври 2018 Колко протеин трябва да консумирате всеки ден?

Знаете ли колко протеин ви трябва на ден от хранителни добавки и храна?

прочети още

30 септември 2018 10 правила за хранене при хардгeйнъри

Как да се храним за качване на чиста мускулна маса.

прочети още

28 септември 2018 Още 6 причини да избягвате соята

Повечето фитнес манияци вече са премахнали соевия протеин от диетата си. Нуждаете ли се от още няколко причини, за да го направите? Ето Ви ги:

прочети още

18 август 2018 Фъстъчено масло

Много културисти и фитнес-манияци обичат фъстъчено масло, други го мразят, но всички еднакво не могат без него.

прочети още

9 август 2018 Трицепси от старата школа

Роден през 1942 година, Дейв Дрейпър е от поколението на Арнолд Шварценегер и тренира с него, Франк Зейн, Майк Катц и Франко Колумбу. През 1965 год. е Мистър Америка във високата категория, през 1966-а е Мистър Юнивърс във високата категория и абсолютен шампионм през 1967-а е 4-ти на Мистър Олимпия, а през 1970-а е Мистър Свят във високата категория и абсолютен шампион. Участва в много филми, тв сериали, автор на книги, поддържа уебсайт още от 1999-а и е от хората, оказали влияние върху бодибилдинга още от началните му години.

прочети още

8 август 2018 Сън и топене на мазнини

Когато трябва да свалите излишни килограми първото, което ви идва наум са тренировки и диета.

прочети още

4 август 2018 Намалете нивото на естроген с храна

Високият естроген създава много проблеми във всеки аспект на мъжкото здраве.

прочети още

31 юли 2018 Дехидротесостерон

Дехидротесостеронът.

прочети още

30 юли 2018 Л-карнитин и анаболизъм

Всички търсим вълшебното хапче или прахче, с което да удвоим или утроим топенето на мазнини и качаването на чиста мускулна маса.

прочети още

29 юли 2018 Шейк за топене на мазнини

Тренирате здраво, но релефът Ви се изплъзва? Този шейк е точно за Вас тогава.

прочети още

28 юли 2018 9 седмичен цикъл за чиста мускулна маса

Цикъл за чиста мускулна маса само за 9 седмици.

прочети още

27 юли 2018 Тестостерон - мъжкият хормон

Тестостеронът е анаболен хормон, който е жизнено-важен за всеки човек и от особено значение за фитнес-трениращите.

прочети още

25 юли 2018 Основи на сплит - тренировките

Фитнесът изисква правилно планиране на всичко - хранене, почивка, хранителни добавки и тренировки.

прочети още

23 юли 2018 Тренировка за гърди с лицеви опори

Интересна програма за гърди, предлагаща разнообразие, предизтощение, изпомпване след фитнеса или основна тренировка вкъщи и на открито.

прочети още

22 юли 2018 Протеинов крем

Много вкусен и лесен за направа десерт.

прочети още

21 юли 2018 Хранене за сила

Тренирам усилено и искам да постигна личен рекорд на упражненията лег, клек и мъртва тяга. Как трябва да се храня, за да бия старите си рекорди?

прочети още

13 юли 2018 Шейк за лека нощ

Правилно планираната храна преди лягане поддържа анаболната среда в тялото през цялата нощ и засилва драстично възстановяването. Ако не оптимизирате този процес и не сте се възползвали досега от някои тънкости сте изпуснали възможността да ''растете докато спите'' и е време да посегнете към правилната храна и хранителни добавки за тази цел.

прочети още

11 юли 2018 Имунен стимулант

Имунен стимулант, перфектен за фитнес подсилване, при отпадналост, лошо възстановяване или пролетна умора.

прочети още

9 юли 2018 Бисквитена торта ала фитнес

Бисквитена торта за фитнес маниаци с протеин.

прочети още

9 юли 2018 Наситените мазнини - добри или лоши?

Повечето от вас знаят, че наситените мазнини са лоши, но не всички са такива. Има и такива, от които се нуждаем и е добре да приемаме като хранителни добавки. Да, по-лесно се отлагат като мазнини - да не говорим за артериите, но това е по-скоро когато голяма част от храната е от въглехидрати. Когато въглехидратите са малко, за тях има място в диетата ви, тъй като калориите, които не получавате от въглехидрати, трябва да се попълнят. Принципно се препоръчват здравословните мазнини като зехтин, авокадо, ядки, фъстъчено масло и сьомга, но за една добра пържола винаги има място, а и в закуската на всеки билдер трябва да има поне едно яйце.

прочети още

8 юли 2018 Колорадският експеримент

През 1973 година е направен тренировъчен експеримент, толкова иновативен за времето си, че в резултатите му дълго не са искали да повярват много хора. Участници в него са били Артър Джоунс, прочут учен и създател на машините ''Nautilus'', и Кейси Виатор, най-младият ''Мистър Америка''. На основата на този опит, познат като Колорадският експеримент'', А. Джоунс създава своя високо-интензивен принцип на тренировка, а той в последствие заляга в основата на тренировъчната методика ''Heavy Duty''.

прочети още