Продукти

Защита при уличен бой

Защита при уличен бой
28 октомври 2018

Насилието не е решение на нищо и създава само проблеми, но понякога е неизбежно. Когато ни нападнат и сме сигурни, че няма как да се измъкнем от ситуацията по цивилизован и безопасен начин, тогава сме в пълното си право да се защитим. И така, накратко:

Подготви защитата: целта е юмруците на противника да те стигат по-трудно, така че застани леко настрани с присвити колене и разтворени на 60 см един от друг крака. Изнеси левия напред, ако планираш да удряш с десен. Смени страните, ако си левичар.

Вдигни ръце и се дръж: брадичката ти трябва да е наведена надолу. Дръж юмруците пред тялото с кокалчетата нагоре. Прибери лактите към ребрата. Ако си десничар, дясната ти ръка трябва да е до дясната буза, а лявата - на петнайсетина сантиметра пред лявата ти скула. Сега си готов да отклониш удара и да му отвърнеш.

Оглеждай се за изход: Не се поддавай на яростта. Дръж опонента си на ръка разстояние, за да избегнеш внезапен съкрушителен удар и не спирай да търсиш път за отстъпление (знаем, че не изглежда мъжествено, но повярвай ни, това е най-добрата тактика).

Блокирай атаката: нама как да се измъкнеш? Тогава парирай идващия удар, като го отбиеш с отворена длан. Пренастрой защитната си тактика и използвай предмишниците, за да се предпазиш от допълнителни удари, а и използвай горната част на торса, за да изтласкаш юмруците на нападателя встрани.

Пробий защитата: ако ти се удаде сгоден случай, вкарай бърз удар, прицелен между брадичката и ухото на гадняра. Браво!

Пак казваме, ако има как винаги е по-добре да избегнете схватката, дори и това да означава да избягате. Наранено его се лекува по-лесно от счупена челюст...

Sport Nutrition Center